Zang van Dorien Mijksenaar bij installatie nieuwe raad

“Raadslid zijn in Amstelveen is niet iets wat je er even bij doet,” zei burgemeester Jan van Zanen donderdagavond bij de installatie van de nieuwe gemeenteraad. Van de 35 raadsleden die de eed of belofte aflegden, waren er 19 nieuw.

Er zijn twee compleet nieuwe fracties bij gekomen, elk met één zetel: ChristenUnie en ouderenpartij OCA/VSP, respectievelijk Jacqueline Koops en Nora Tang.

De PvdA-fractie, de grote winnaar bij de verkiezingen, leverde in de persoon van de 19-jarige Nachshon Rodrigues Pereira het jongste raadslid dat ooit in Amstelveen aantrad. David de Jong, vier jaar geleden het jongste raadslid van Amstelveen (hij was toen 26) droeg in de vorm van een lantaren symbolisch het benjaminschap van de raad aan hem over.”Ik hoop dat daarmee de passie voor de politiek wordt gesymboliseerd en dat het je politieke pad mag verlichten,” zei hij.

Een andere onverwachte happening was dat het kersverse GroenLinks-raadslid en cabaretière Dorien Mijksenaar een ooit door feministe Joke Smit geschreven en als lied door Coby Schreiers bekend geworden tekst zong: ‘Er is een land.’

“Maak er samen een nog betere dualiserende raad van,” bond Van Zanen de nieuwe raad op het hart. “Ik wens u een resultaat boekende periode toe.” Er is volgens hem nog in Amstelveen nog heel wat om voor te strijden.

Zie ook: dit is de nieuwe gemeenteraad.

Lees ook:Kunst
Lees ook:Dorien Mijksenaar: ‘Stem bij voorkeur op een vrouw’
Lees ook:Dorien Mijksenaar vertrekt bij Buurtkamer
Lees ook:Dorien Mijksenaar vertrekt bij Cardanus
Lees ook:Pakket voorzieningen voor arme kinderen

2 reacties op “Zang van Dorien Mijksenaar bij installatie nieuwe raad

  1. Anke Smit

    In de hectiek van de eerste raadsvergadering heb ik Dorien niet kunnen zeggen dat het precies 25 jaar geleden is dat mijn zus Joke Smit dit lied componeerde met inderdaad het ideaalbeeld voor ogen van: Er is een land waar mensen willen wonen. Met die inzet ben ik indertijd zelf ook voor D66 de politiek ingegaan.Heel veel dank voor Dorien’s inzet om de feministische fakkel over te nemen en brandende te houden. Veel succes wens ik haar toe!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Th. Bos

    Nooit geweten dat jij haar zuster was. Het lied werd volgens mij vooral bekend door Coby Schreijers (als ik het goed schrijf). Overigens heb ik helemaal niks met feminisme.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.