PvdA wil muziektent en meer groen op Stadsplein

Meer groen en een muziektent op het Stadsplein, actieve gemeentelijke ondersteuning van uitgeprocedeerde asielzoekers, een fonds voor hulp aan startende ondernemers (vooral mensen met een uitkering die voor zichzelf willen beginnen), meer betaalbare woningen, twee nieuwe jongerencentra, vestiging van een coffeeshop en meer aandacht voor huisvesting van jongeren. Enkele onderdelen van het nieuwe PvdA-programma voor de gemeenteraadsverkiezingen. Eind november spreekt de ledenvergadering zich erover uit. Er moet ook nog een slogan komen.

Anders dan andere partijen, maakte de PvdA het programma al in de conceptfase openbaar. De partij zegt een bruisend Amstelveen te willen dat in veel opzichten één is. Daarbij past ook onderzoek naar de mogelijkheden voor een tunnel onder de A9, waardoor de huidige tweedeling van noord en zuid min of meer verkeerstechnisch zou verdwijnen. De partij is voorstander van medewerking aan de omlegging van de N201, omdat die het vrachtverkeer in de stad zal beperken. Op de A9 moet de maximum snelheid naar 80 kilometer, vindt zij.

Binnen de bebouwde kom wil de PvdA creatieve nieuwbouw, door stadsvernieuwing en het ‘inbreiden’ van woningen, met extra aandacht voor starters en ouderen. Daarmee staat zij lijnrecht tegenover de VVD. Met corporaties moeten volgens de PvdA duidelijke afspraken worden gemaakt over voortzetting van de huurbescherming. Ook wil zij een experiment met 20 huizen waarin verschillende generaties bij elkaar wonen, om sociale samenhang te bevorderen. Andere wensen: intensivering van de schuldhulpverlening, ambtshalve kwijtschelden van gemeentelijke lasten en uitbreiding van verstrekkingen aan minima, het opstarten van een voedselbank en instandhouding van de wijkwinkelcentra en –strips. Hoewel de PvdA vindt dat Amstelveen zich open moet blijven stellen voor bedrijven die dicht bij Schiphol willen zitten, wenst zij tegelijk de luchthaven te ontlasten door regionale luchthavens te gebruiken voor vracht en de overlast verder te verminderen door geen vluchten voor 07.00 uur toe te staan.

Lees ook:BBA tegen 50 mille kostend experiment doorstroming
Lees ook:Pols: ‘betaalbare woning kloof tussen PvdA en VVD’
Lees ook:PvdA: B&W hebben financiën niet op orde
Lees ook:AVA wil meer woningen voor AV-ers reserveren
Lees ook:GroenLinks wil basisinkomen in Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.