BBA tegen 50 mille kostend experiment doorstroming

Hoewel B&W er overtuigd van lijken dat doorstroming op de woningmarkt hét middel is om de eindeloze wachtlijsten voor sociale woningen weg te werken (een theorie die nog nooit in Amstelveen werkte, maar dat terzijde), willen zij nu toch weer eens een experiment starten om die doorstroming te stimuleren. Kosten € 50.000. Hoewel ook coalitiepartner Burgerbelangen (BBA) zegt fel voorstander van de – ook nu niet werkende – doorstroming te zijn, trekt zij nu aan de bel. Er komt nieuw regeringsbeleid voor verhuur van sociale woningen en daarom is een experiment op lokaal niveau achterhaald, vindt de fractie. Het regeringsbeleid is gericht er op inkomensgerichte en marktconforme huren te ontwikkelen.Dat maakt uitvoeren ven een plaatselijk experiment niet opportuun, vindt BBA. En de bespaart vijftig mille. Zeker in deze financieel moeilijke tijden moet zij dergelijke bedragen is niet onnodig worden uitgegeven, zegt Burgerbelangen.

Lees ook:Burgerbelangen: gerenoveerde sociale huurwoningen verkopen aan ‘knelgroep’
Lees ook:GroenLinks: Gemeente maakt foute woonkeuze
Lees ook:B&W blijven erbij: sociale huurwoningen genoeg
Lees ook:Raad wil inzicht in vraag naar seniorenwoningen
Lees ook:VVD: ‘Sociale woningbouw lost niets op’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.