Workshops op raadhuis voor baanzoekers

Maaike Veeningen. Foto: amstelveenweb.com

Maaike Veeningen. Foto: amstelveenweb.com

Stichting DeBroekriem gaat in samenwerking met de gemeente Amstelveen werkzoekenden in Amstelveen ondersteunen. Zij dat door workshops te houden voor mensen die een nieuwe baan zoeken. Woensdag (3 mei) starten de activiteiten met een bijeenkomst op het Werkplein AA in het raadhuis. Wethouder Maaike Veeningen van Werk en Inkomen is er bij.

Het is de bedoeling dat in de workshops de deelnemers hun sollicitatievaardigheden verbeteren, collega baanzoekers ontmoeten en hun netwerk vergroten.

DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. Volgens oprichter Pieter Vermeer van DeBroekriem worden tegenwoordig de meeste banen via via gevonden, zodat het belangrijk is zijn netwerk te vergroten. Daar wordt naar zijn mening tijdens de workshops aan gewerkt. “We zien daardoor ook veel werkzoekenden uit ons netwerk uitstromen naar een baan,” zegt hij.

Dit jaar organiseert DeBroekriem 20 evenementen in Amstelveenmet steun van de gemeente. “Werkloosheid is een belangrijk broekriemaandachtspunt in onze samenleving. DeBroekriem is een mooie aanvulling om hier in Amstelveen werkzoekenden te ondersteunen,” vindt Veeningen.

Na de opening door wethouder Maaike Veeningen gaan de deelnemers woensdag onder leiding van loopbaan en outplacement adviseur Annemarie Kok direct aan de slag met de interactieve workshop ‘Is jouw Brand klaar voor jouw sollicitatie?’. Er wordt dan ‘naar het onderscheidende vermogen van de deelnemer gezocht’. De deelnemers gaan volgens De Broekriem naar huis met concrete tips om hun talent verder te ontwikkelen en tips die ze kunnen inzetten bij een sollicitatie.

www.debroekriem.nl/amstelveen/

 

Lees ook:WERKatelier om werkzoekenden aan baan te helpen
Lees ook:Eerste certificaten digitale ‘werk-cursus’
Lees ook:Veeningen voor groei Schiphol
Lees ook:Presentatie hulpdiensten aan scholieren
Lees ook:Nieuw: AM Match traint mensen naar werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.