Eerste certificaten digitale ‘werk-cursus’

 

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

Wethouder Maaike Veeningen van Werk & Inkomen reikte dinsdag (13 december), samen met directeur Daphne Janson van Bibliotheek Amstelland, certificaten uit aan de eerste cursisten die de training digivaardigheid ‘Klik en tik’ hebben afgerond.

In september startte de training op het Werkplein AA in het raadhuis en wordt gegeven door medewerkers daarvan en van de bibliotheek. De cursus is speciaal bestemd voor mensen die opzoek zijn naar werk en nog onvoldoende digitale vaardigheden hebben. Die zijn belangrijk om bijvoorbeeld een CV te kunnen maken en online op zoek te gaan naar werk.

Nu de eerste digivaardigheidstraining – volgens de gemeente succesvol – is afgerond, werd besloten in het nieuwe jaar door te gaan met het vervolg.

 

Lees ook:Nieuw: AM Match traint mensen naar werk
Lees ook:D66 wil voortzetting project werk voor vrouwen
Lees ook:Taalcafé in bibliotheek geopend
Lees ook:Aanpak jeugdwerkloosheid werkt
Lees ook:Zomerprogramma in de bieb

3 reacties op “Eerste certificaten digitale ‘werk-cursus’

  1. Frank Bikker

    Voor een heleboel soorten werk is deze vaardigheid onontbeerlijk, maar voor een heleboel werk niet. Moeten al deze mensen naar zo’n training dan? Een metselaar of grondwerker , verhuizer, enz. zal hier weinig aan hebben. Dit zijn gewoon extra barriere’s voor deze mensen, want ze moeten nu vaardigheden aanleren, die enkel van pas komen bij solliciteren. Is extra belasting voor die groep en voor ons. Één intakegesprek met deze mensen en vacatures kunnen al gekoppeld worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tinus Trekveer

    Een hele boel wel. Een hele boel wel.
    Al die mensen in die beroepen wegzetten als domme mensen?
    Walgeliijk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      Net zo nodig als een computeranalist moet leren een sterrenmenu moet leren koken. Heeft niets met dom of slim te maken, enkel met noodzakelijke kennis en vaardigheden.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.