Anti-bunkerclub: Raat vertelt onwaarheid

De uit tegen de gemeentelijke monumentale status van de bunker aan de Wolfert van Borsselenweg gekante vereniging ‘Sloop de Bunker’ spreekt tegen dat zij vrijwel wekelijks met verzoeken om meer iomformatie naar het raadhuis komt. Wethouder Herbert Raat zei dat eerder tegen amstelveen.blog.nl. Volgens hem komen er onder meer geregeld WOB-verzoeken van de vereniging op het raadhuis binnen (WOB= Wet openbaarheid van bestuur, red.).

Onzin, volgens voorzitter Eddy Boorsma van de op initiatief van omwonenden opgerichte vereniging, die al ruim 70 leden telt en een juridische procedure tegen de gemeente is begonnen. “We hebben sinds 30 juni geen Wob verzoek meer gestuurd”, zegt hij. “Ook dat wij wekelijks het raadhuis bestormen met of om extra informatie klopt niet.”

Hij geeft wel toe brieven te hebben bestuurd naar aanleiding van de vergadering van een raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) op 28 juni. “Eén aan de voorzitter van die commissie en op 13 juli één aan de burgemeester.”

Procedure

Omdat de anti-bunker vereniging een juridische procedure begon, heeft de gemeente een advocaat in de arm genomen. Sindsdien bestaan er vrijwel geen rechtstreekse contacten meer tussen gemeente en vereniging, maar voert de advocaat de correspondentie tussen betrokkenen. “Sinds die advocaat er tussen zit hebben wij van de gemeente zelf niets meer van gehoord”, zegt Boorsma.

Hij en de andere opponenten vinden dat wethouder Raat aan vriendjespolitiek doet. Hij zou fotograaf Anko Stoffels een atelier in handen geven, waartoe de bunker eerst op kosten van de gemeenschap (er is € 150.000 voor beschikbaar gesteld door de gemeenteraad) wordt gerestaureerd, a te zijn opgekrikt tot een monumentale status. Stoffels wilde de bunker kopen, waarna het conflict ontstond.

Een tweede bezwaar van de vereniging is dat de bunker herinnert aan een gruwelijk verleden. Raat zegt de geschiedenis lavend te willen houden door een informatieve en educatieve ruimte te creëren.

 

 

Lees ook:Vereniging tegen bunker telt nu 70 leden
Lees ook:Geen instantie ziet ‘zaak’ in protest tegen bunker
Lees ook:Raat: Verzet tegen bunker gaat om waarde woning
Lees ook:Raat verwacht eind 2017 voorstel bunker
Lees ook:Onderbouwing ‘bunkergeld’ nog geheim

3 reacties op “Anti-bunkerclub: Raat vertelt onwaarheid

 1. Frank

  Laat Stoffels lekker die bunker kopen. Is de gemeente van dat non-monument af en die fotograaf maakt er een atelier van. Alle partijen blij en als die actiegroep nog wat te zeuren heeft laten ze dan lekker zelf dat ding kopen. Voor de hoogste bieder! Wie biedt? En de gemeenschap heeft weer wat geld om in echte monumenten te steken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. KGB

  Eeuwige rust voor de Bunker is wel zo galant en goedkoop.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  Dmv framing beïnvloedt Raat (VVD) telkens onze kijk op de werkelijkheid. Politici maken gebruik van deze methode als dingen niet gaan zoals zij willen. Als oud-voorlichter heeft Raat er veel ervaring mee.

  Ook in dit geval zet hij zijn critici weg als querulanten die de ambtenaren op het gemeentehuis belasten met brieven en herhaaldelijke WOB-verzoeken. Hij deed hetzelfde met mij toen ik kritiek had geuit op zijn gebrekkige handhaving van het scooterverbod in het Stadshart.

  De bunker is peanuts vergeleken met de lawaaiige en luchtvervuilende open verkeersgoot voor de verbrede A9 die volgens Raat beter is voor Amstelveen dan de tunnel die er eerst zou komen. Ook dat is vriendjespolitiek tgv de Haagse autominister van zijn partij.

  Mundus vult decipi, ergo decipiatur. (Vrij vertaald: Men wil bedrogen worden, dus laat dat dan ook maar gebeuren.)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.