Paspoort kan worden thuis bezorgd

paspoortthuisEen paspoort of identiteiotskaart kan men in Amstelveen nu ook thuis laten bezorgen. Dat is een nieuwe service van de gemeente. Voorlopig althans, want het is een proef die volgend haar wordt geëvalueerd.

Men hoeft er dus van maandag (19 oktober) af niet meer voor naar het raadhuis. Maar voor de bezorging moet wel extra worden betaald. Men kan de reisdocumenten naar elke gewenste locatie laten brengen, vijvoorbeeld thuis, maar ook op het werk, door heel Nederland. Met uitzondering van de Waddeneilanden trouwens.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld blijkt donderdag al vast min of meer officieel de bezorgservice te hebben geopend, uiteraard weer in het diepste geheim en zonder dat het op haar overigens uiterst schamele agenda voor de pers stond. De eerste identiteitskaart twerd bezorgd bij mevrouw Kok. De kosten voor het bezorgen zijn €4,95 per document.

Van ’t Veld zegt de nieuwe service een uitkomst te vinden voor mensen die tijdens kantooruren niet naar het raadhuis kunnen komen of slecht ter been zijn. “Ik ben blij dat wij als één van de eerste gemeenten deze service kunnen aanbieden”, zegt ze.

Amstelveen maakt deel uit van een pilot met veertien gemeenten die reisdocumenten bezorgen. De dienstverlening wordt in april 2016 geëvalueerd, waarbij men kijkt of de service doorgaat.

Een gespecialiseerd bezorgbedrijf levert de reisdocumenten op de afgesproken locatie af. Het heeft toestemming van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de bezorgingen uit de voeren. Inwoners moeten het document persoonlijk in ontvangst nemen, omdat hun identiteit ter plekke wordt gecontroleerd. Dit kan zowel thuis als op het werk.

 

Lees ook:Internationale inschrijfdag Uilenstede: 600 studenten
Lees ook:Expositie Ons Tweede Thuis kunst
Lees ook:Gemeente wil basisscholieren bij politiek betrekken
Lees ook:Afspraak voor paspoort of rijbewijs kan nu via internet
Lees ook:D66 wil paspoorten thuisbezorgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.