Expositie Ons Tweede Thuis kunst

Kunsthuis. Foto: amstelveenweb.com

Kunsthuis. Foto: amstelveenweb.com

Burgemeester Mirjam van ’t Veld opende zondag de kleurrijke tentoonstelling in het POP-UP Kunsthuis bij speelboerderij Elsenhove: JIJ & IK exposeren. De geëxposeerde werken zijn van bewoners van Ons Tweede Thuis. De burgemeester haalde alle kunstenaars naar voren en ze kregen een groot applaus.

“Het gaat niet om het ‘dikke ik’ maar om ‘jij en ik’. Jij en ik moeten het met elkaar doen”, zei Van ’t Veld. “Ik draag Ons Tweede Thuis een warm hart toe. Ik hou ook van kunst en ik ben jaloers op de kunstenaars hier. Dat je je zo kunt uiten in je werk en dat anderen daarvan kunnen genieten. Ons Tweede Thuis heeft bijzondere kunstenaars en het is een bijzondere tentoonstelling geworden.”

Regiomanager Gert-Jan de Haas van Ons Tweede Thuis constateerde dat die organisatie onderdeel van de Amstelveense gemeenschap is en dat de cliënten ook een bijdrage leveren aan deze gemeenschap, bijvoorbeeld met deze expositie.

 Cadeautjes

Op filmpjes vertellen de kunstenaars over hun inspiratie en hoe zij te werk gaan. Bij de expositie is een winkeltje waar leuke cadeautjes te koop zijn, gemaakt door cliënten van Ons Tweede Thuis en er is een speurtocht. De expositie is een samenwerking van Han Schooneman, eigenaar van SchoonemanDesign en lid van de ondernemersvereniging Amstelveen, Karina Tan, beeldend kunstenaar en voorzitter van de Vereniging Amstelland Kunst en Ons Tweede Thuis.

Ons Tweede Thuis is er voor mensen met een beperking, in de hele regio. De expositie is in het POP-UP Kunsthuis Amstelveen, op speelboerderij Elsenhove, Bankrasweg 1, Amstelveen. De openingstijden zijn: vrijdag en zaterdag 10-17 uur en zondag 14-17 uur. Tot en met 20 september 2015.

 

 

Lees ook:‘Kunst in de Parktoren’ (Rabobank)
Lees ook:Leeg kantoorpand tijdens groot kunsthuis
Lees ook:Weekendexpositie in Parktoren
Lees ook:Expositie op Elsenhove
Lees ook:Elsenhove 40 jaar in 2016

Eén reactie op “Expositie Ons Tweede Thuis kunst

  1. frank bikker

    Wanneer komt er weer eens een soortgelijke tentoonstelling in het Cobra. Dat was toen erg leuk. De kunstenaars in kwestie stonden vaak zelf uitleg erbij te geven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.