AV in top aantrekkelijke gemeenten

naamloosHoewel sommigen steen en been klagen over bijvoorbeeld de A9, die de stad doorklieft,  lijkt Amstelveen nog steeds een aantrekkelijke gemeente. In de Atlas voor gemeenten, een vergelijkend onderzoek onder de 50 grootste gemeentren van het land, scoorde Amstelveen de derde plaats als aantrekkelijk om te wonen.   In de sociaal-economische index behaalde Amstelveen, al eerder tot de top in de Atlas doorgedrongen, nu de tweede plaats.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld zegt blij te zijn met de uitslag. Volgens haar werkt het college hard aan het investeren iun blijvende kwaliteit van de stad. “Het gaat niet vanzelf één van de aantrekkelijkste woongemeenten te blijven”, zegt ze.  

Overigens komen in de Atlas tal van aspecten van een stad aan de orde. Op het gebied van de aanwezigheid van monumenten, bijvoorbeeld, komt Amstelveen in de top niet voor.

De hoge score op het gebied van wonen heeft Amstelveen vooral te danken aan de lage criminaliteit, een goede bereikbaarheid van banen per auto, het culinaire aanbod en de nabijheid van natuurgebieden. Amstelveen is bvolges de Atlas de veiligste van de 50 grootste gemeenten in Nederland, al vormen woninginbraken volgens andere bronnen een groot probleem, waartegen overigens door politie en andere partijen hard wordt gestreden.

De gunstige score op de sociaal-economische index is te verklaren door weinig armoede, bijstandsuitkeringen en arbeidsongeschiktheid in Amstelveen. De groeisector zakelijke diensten as hier verder sterk vertegenwoordigd.  

 

Lees ook:Amstelveen sociaal-economisch weer bovenaan
Lees ook:Amstelveen scoort weer hoog als aantrekkelijke woongemeente in jaarlijkse index
Lees ook:Amstelveen weer in top ‘aantrekkelijke steden’
Lees ook:Gemeentelijke website scoort hoog
Lees ook:Inwonertal blijft schommelen rond 80 duizend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.