B&W vergaderen bij AV Startbaan

 

B&W even op de vaan

B&W even op de vaan

B&W hebben op de jaarlijkse schoolsportdag voor groep acht vergadert bij de nu bijna 40 jaar bestaande Atletiekvereniging Startbaan. De wekelijkse vergaderingen worden, zoals bekend, niet meer uitsluitend op het raadhuis gehouden, maar soms bij organisaties en bedrijven. De naam van de op 1 juli 1975 opgerichte vereniging is afgeleid van de straat waar de accommodatie is gevestigd. Zij heeft nu zo’n 500 leden, van 4 jaar tot 80 jaar.

Kort na oprichting werd door de gemeente in 1978 een 6-laans gravelbaan aangelegd. AV Startbaan bouwde toen ook het clubgebouw. Jaren van groei volgden, waarbij al snel bleek dat de gravelbaan niet voldeed aan de aan een moderne wedstrijd-accommodatie te stellen eisen. AV Startbaan besloot een kunststofbaan in eigen beheer aan te laten leggen en werd daarmee de eerste atletiekvereniging in Nederland die haar baan in eigen beheer heeft.

Onder het motto ‘vele handen maken leuk werk’ zijn ruim 150 leden actief als vrijwilliger, bijvoorbeeld als barmedewerker, jurylid of EHBO-er. Zij zetten zich een paar keer per jaar in voor hun club en helpen zo mee om AV Startbaan draaiende te houden en de trainingen, wedstrijden en evenementen mede mogelijk te maken. Ongeveer 40 trainers zijn wekelijks op de baan te vinden. En ook zijn er ruim 40 bestuurs- en commissieleden, zonder wie geen activiteiten, opgeleide trainers, wedstrijden, sportmateriaal en gezellig clubhuis zouden zijn.

 

Lees ook:Overeenkomst subsidie STAV aan AV Startbaan getekend
Lees ook:Info over rollator- of rolstoelracen
Lees ook:Atletiekvereniging wil verplichte ‘vrijwilligers’
Lees ook:Top komt naar tennistoernooi Startbaan
Lees ook:Lancering nieuwe Pokémon app in Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.