Gemeente krijgt ton voor besparing 3 miljoen

Bot (midden) krijgt cheque

Wethouder Peter Bot van onder meer rioolbeheer kon vorige week met een cheque van een ton huiswaarts na een ontmoetingsbijeenkomst in Diemen van alle nieuwe ‘waterwethouders’ in de regio. Het geld kwam van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, dat dankzij een uitvinding bij de gemeente Amstelveen drie miljoen euro bespaart.

De cheque is bedoeld als bijdrage van het waterschap aan aanpassingen van het gemeentelijke rioolstelsel. De gemeente kan er haar intelligente pompsturing mee inzetten, waardoor afvalwater geleidelijker naar de rioolwaterzuivering (RWZI) wordt afgevoerd.

Om de volledige toevoer van het Amstelveense afvalwater op termijn te kunnen verwerken was een uitbreiding van de RWZI noodzakelijk die rond de 3 miljoen zou kosten. Ook de gemeente stond voor de nodige uitdagingen op het gebied van riolering. Door alles naast elkaar te leggen bleek een besparing voor beide partijen mogelijk.

 

Dagelijks Bestuurder Peer Rooijmans van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: “Onze bijdrage is winst voor zowel de gemeente als voor ons. Door dit gezamenlijk op te pakken dragen we bij aan de doelstellingen van het bestuursakkoord Water, waarbij het gaat om slimme samenwerking in de waterketen. Dit resultaat is daar een prachtig voorbeeld van.” Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de achttien gemeenten waarin het werkt hebben zich ten doel gesteld uiterlijk in 2020, 8% kosten te besparen in de afvalwaterketen. Daardoor kan volgens de overheden stijging van de lasten van inwoners worden beperkt.

 

Lees ook:Samenwerking gemeenten voor beter beheersen afvalwater
Lees ook:Inkomsten waterschap gestegen
Lees ook:KKC-leerlingen onderzoeken waterkwaliteit
Lees ook:Regionale samenwerking afvalwater
Lees ook:Waterschapsverkiezing thema op CDA-ledenvergadering

Eén reactie op “Gemeente krijgt ton voor besparing 3 miljoen

  1. gjzn

    Prachtig. Maar..waarom die ton niet direct als incentive naar de belastingbetalers
    van het Waterschap? Wat gebeurt er nu met die ton?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.