Vijf gemeenten hebben nu gezamenlijk belastingcentrum

V.l.n.r: Wethouders (Ouder-Amstel), Jeroen Verheijen (Uithoorn), Raat (Amstelveen), Scholten (Diemen) en burgemeester van Eijk (Aalsmeer) tekenen de overeenkomst.

“Veel succes”, zei wethouder Herbert Raat van Financiën en loco-burgemeester donderdagmiddag tegen de ongeveer 35 medewerkers van de nieuwe regionale gemeentelijke belastingdienst. Hij en de wethouders van financiën der omliggende gemeenten (uit Aalsmeer was waarnemend burgemeester Theo van Eijk gekomen) tekenden de samenwerkingsovereenkomst. Vijf gemeenten vierden in feite al het eerste resultaat van hun samenwerking. De gemeentelijke administraties zijn overgezet op één systeem. Eind januari kunnen daaruit de aanslagen komen die namens de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel worden verstuurd. Eind februari volgen die namens Aalsmeer, Diemen en Uithoorn. Volgens Raat levert samenvoeging van de belastingteams een besparing van tien tot twintig procent op, wat overigens per gemeente kan verschillen. Alle medewerkers zijn nu gehuisvest in een gemeentelijk kantoor tegenover het Amstelveense raadhuis.

De gemeentelijke belastingdiensten van de vijf gemeenten werken sinds 1 januari officieel samen om meer efficiency, continuïteit, kwaliteit en kostenreductie te bereiken. In totaal wordt naar verwachting in de regio op termijn jaarlijks zo’n € 500.000 bespaard.

Raat(VVD) zei het een belangrijke prestatie te vinden dat het is gelukt is de aanslagen op tijd klaar te hebben voor verzending. “Niet alleen zitten de medewerkers van de gemeenten nu op één locatie, maar ook zijn de administraties van die gemeenten zijn inmiddels overgezet op één systeem.” Het Amstelveense gemeentelijke telefooncentrum kreeg in verband met de samenvoeging versterking. Er komen nu eenmaal na verzending van de aanslagen veel vragen. Sommige terecht. Maar je hebt ook zeikerds, constateerde burgemeester Van Eijk van Aalsmeer. Toch moeten ook die te woord worden gestaan.

 

Lees ook:Fusie van gemeentelijke belastingdiensten in de regio
Lees ook:Telefoontjes voor Aalsmeer komen in Amstelveen binnen
Lees ook:Bundeling van gemeentelijke belastingdiensten in de regio
Lees ook:B&W 5 gemeenten akkoord met werkorganisatie
Lees ook:Ambtelijke fusie met Aalsmeer naar ondernemingsraden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.