B&W 5 gemeenten akkoord met werkorganisatie

Ap Reinders

Ap Reinders

Nadat Haarlemmermeer eerst uit het regionale werkvoorzieningschap zou stappen blijft zij nu toch bij de andere vijf gemeenten die in de AM Groep partcipeerden. Gedreven door de nieuwe Partipatiwet komt er een aangepaste werkorganisatie. Die is op ee bredere doelgroep gericht.

De colleges van B&W van de vijf (Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn) gingen akkoord met het uitvoeringsplan daarvoor.

Daarnaast vragen zij hun gemeenteraden toestemming voor de aanpassing van de juridische structuur van de organisatie. Voorafgaand aan deze besluitvorming heeft de ondernemingsraad van AM Groep positief geadviseerd over het uitvoeringsplan.

 

Wethouder Ap Reinders (Haarlemmermeer), voorzitter dagelijks bestuur (DB) AM Groep, zegt dat volgend jaar een nieuwe organisatie wordt opgebouwd, op basis van de nu bestaande AM Groep.

“Ik ben blij met het positief advies van de ondernemingsraad van AM Groep op het uitvoeringsplan”, zegt hij. “We leggen nu de juridische vorm voor aan de gemeenteraden. Als die ermee instemmen, starten we begin januari met de bouw en is de nieuwe organisatie op 1 juli 2016 een feit”.

AM Werkorganisatie

Gemeenten staan door de invoering van de Participatiewet voor de uitdaging de arbeidsdeelname van inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt flink te vergroten. De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn hebben daarom onderzocht hoe zij dat samen het beste kunnen uitvoeren. De nieuwe AM Werkorganisatie zoekt of biedt werk voor de SW-medewerkers (medewerkers die onder de wet sociale werkvoorziening vallen en nu bij of via AM Groep werken), bijstandsgerechtigden die niet zelfstandig 70% van het minimumloon kunnen verdienen en voor personen die in aanmerking komen voor de nieuwe beschutte banen die de Participatiewet mogelijk maakt.

 

 

Lees ook:Nieuw bedrijf vervangt mogelijk AM Groep
Lees ook:Van den Hoed directeur van nieuwe AM organisdatie
Lees ook:Lex Vonk directeur AM Match
Lees ook:OR: Solidariteit AM-gemeenten ontbreekt
Lees ook:‘Werk en kennis blijven na sloop AM Groep’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.