B&W: wettelijk verplichte bekendmakingen alleen nog digitaal

David de Jong

David de Jong

B&W zijn niet van plan de wettelijk verplichte officiële bekendmakingen weer via het Amstelveens Weekblad te gaan doen. Die worden alleen nog digitaal verspreid. Zij antwoorden dat op schriftelijke vragen van Burgerbelangen (BBA), naar aanleiding van het stoppen met de zogenoemde Gemeentepagina’s in de krant. Dat kon, dankzij de nieuwe wet Elektronische Bekendmaking. David de Jong van BBA had erop gewezen dat niet iedereen een internetaansluiting heeft en, wanneer dat wel het geval is, nu moet gaan zoeken naar mededelingen over bouwaanvragen, vergunningen, ontwerpbesluiten enzovoort. B&W zeggen dat er een overgangstermijn is. Tot het einde van het jaar blijft op de gemeentepagina een verwijzing naar de website staan.De pagina in de krant blijft wel bestaan, maar juist de wettelijk verplichte bekendmakingen komen er niet meer op voor, zeggen B&W. Dus de mededelingen waaraan juridische rechten en plichten kleven, verdwijnen uit de krant. De Jong is het daar niet mee eens. Maar het college wijst er op dat de krant slecht wordt bezorgd, zodat er sowieso geen 100 procent dekking bestaat. “Duidelijk is dat wij met elektronische bekendmaking aan onze wettelijke verplichting voldoen,” aldus het college. En verder wil het kennelijk niet gaan. Alleen is het nog met RTV in overleg om te komen tot bekendmakingen via de kabelkrant.

Lees ook:Adressenlijst in krant verwijst naar bekendmakingen website gemeente
Lees ook:Nieuwe poging BBA hervatting gemeentepagina in krant
Lees ook:‘Gemeentepagina’s in krant moeten blijven’
Lees ook:Politiek voelt voor hervatten gemeentepagina’s in krant
Lees ook:(On) bekend maken

7 reacties op “B&W: wettelijk verplichte bekendmakingen alleen nog digitaal

  1. Hans van der Liet

    Daar heeft dus ‘s lands hoogste regelgever, dat zijn dus Kroon plus Staten-Generaal, allang besloten dat electronische bekendmaking voldoende is. En nu staan ze op, in de 490 of zo gemeenten van ons land, de Besserwisser die “het er niet mee eens zijn”. JP de MP zegt in zo’n geval: “De honden blaffen, de karavaan trekt verder”.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan de Vries

    Lijkt me alleen maar handig digitale bekendmakingen. Helemaal als het overheidsportaal online komt waarmee je alerts voor bekendmakingen kan instellen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hevi

    Helemaal mee eens!!!! Publicatie in een slecht bezorgd buurtkrantje is van 1910 en niet meer van 2010.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Johan Bos

    @Hvdl. Als men kiezers, c.a. burgers, als honden beschouwt – wat volgens mij politici doorgaans doen – hebt u volstrekt gelijk. Dat gezeik van die kiezers. SDtraks gaan ze nog denken dat democratie echt bestaat.

      /   Beantwoorden  / 
  5. ha

    :) TELETEKST(: svp ook goed voor RTV A’veen, zo duur is dat toch niet? en wie heeft er nou geen teletekst????

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jan Demming

    Inderdaad, gemeentelijke plannen dienen bij ALLE Amstelveners bekend te worden gemaakt. En lang niet iedereen heeft een computer, laat staan Internet! Als men in het raadhuis wil dat alle ingezetenen op de hoogte worden gebracht van het gemeentelijke nieuws, dan is publicatie via de lokale televisie een prima idee. Dan krijgt die tenminste ook nog eens een paar kijkers!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Precies, we moeten met onze tijd meegaan, hoor. Die Letzten beissen die Hunde!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.