‘Gemeentepagina’s in krant moeten blijven’

De gemeentepagina’s in het Amstelveens Weekblad moeten blijven bestaan. Dat vindt Burgerbelangen (BBA). B&W kondigden aan met die publicaties te stoppen en officiĆ«le bekendmakingen alleen nog elektronisch te doen, via internet. Uit schriftelijke vragen van BBA-raadslid David de Jong aan het college blijkt dat zijn fractie meent dat alle middelen moeten worden ingezet om de burgers te informeren. Ook de krant moet daarvoor gebruikt blijven, vindt zij. BBA wijst er op dat nu eenmaal niet iedereen internet heeft. Bovendien moeten burgers om via dat kanaal aan informatie te komen daar zelf naar zoeken. De fractie vreest een nieuwe informatiekloof tussen gemeente en burgersZij vraag het college of het niet vindt dat alles op alles moet worden gezet om de burgers zo goed mogelijk te informeren. Ook onder de nieuwe Wet Elektronische Bekendmaking houden gemeenten volgens BBA de mogelijkheid naast internet lokale kranten in te zetten. Door het schrappen van de gemeentepagina’s in kranten zal de bekendheid van burgers met gemeentelijke bepalingen en besluiten niet bepaald toenemen, denkt BBA. Zij dringt er op aan door te gaan met de publicaties in het Amstelveens Weekblad.

Lees ook:Adressenlijst in krant verwijst naar bekendmakingen website gemeente
Lees ook:Nieuwe poging BBA hervatting gemeentepagina in krant
Lees ook:Hoofdredacteur Amstelveens Weekblad treedt af
Lees ook:Ouder-Amstel krijgt eigen krant
Lees ook:Wijkblad: Bezorging weekbladen dramatisch slecht

9 reacties op “‘Gemeentepagina’s in krant moeten blijven’

 1. Jan Demming

  Wordt het Amstelveens Weekblad eindelijk weer goed bezorgd (in Middenhoven althans), stopt de gemeente met haar informatievoorziening. Door het gemis van het AW in het verleden staan veel bewoners op hun achterste benen als er een toen genomen besluit wordt uitgevoerd waarvan zij geen weet hadden/hebben. Krijgen oudere inwoners nu een gratis computer en internetlessen om de plannen van de gemeente te kunnen blijven volgen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  Volkomen mee eens meneer Demming?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Te duur. We zouden dat kunnen bekostigen door de exploitatie van een golfbaan in de polder, maar dat mag niet van u. Dus helaas, geen computer en geen lessen op kosten van de overheid!

    /   Beantwoorden  / 
 4. ha

  TELETEKST????????

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jan Demming

  Je bedoelt dat het gemeentelijke nieuws op RTV zou kunnen worden uitgezonden? Helemaal geen gek idee. Dat heeft die omroep ook weer een reden om het nog een tijdje uit te zingen….

    /   Beantwoorden  / 
 6. Johan Bos

  IN RTV Amstelveen is meer geld gepompt door de gemeente dan in enige voorgangster ervan. Maar nog steeds doet die omroep niets aan politieke verslaggeving. Zelfs bij raadsvergaderingen waarin haar eigen voortbestaan werd besproken, viel geen verslaggever, camera of microfon van dat medium te bekennen. Voor de berichtgeving over het democratische bestel blijft men toch afhankelijk van de ongesubsidieerde media. Dat de gemeente haar advertenties overhevelt naar de gemeentelijke omroep (want dorde overheid betaald) is misschien niet zo gek.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Vroeger waren er stadsomroepers, die van hoek naar plein naar straat trokken om het volk (Manakker zou genotvol zeggen: het gepeupel) op de hoogte te brengen van zaken van algemeen nut. Een leuk stukje folklore, dat zal meneer Demming vast ook weten te waarderen als we dat weer invoeren. Tevens een mooi banenproject voor laaggeschoolden (je hoeft er immers niet foutloos voor te kunnen schrijven). Onno, mooi vakantiebaantje?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jan Demming

  In Amstelveen zullen dat geen stadsomroepers, maar dorpsomroepers zijn geweest. Amstelveen was in het verleden namelijk gewoon een dorp, waarvoor je je toen nog niet hoefde te schamen. Nu kennelijk wel, want Amstelveen meent zich – zonder in het bezit te zijn van stadsrechten -sinds een aantal jaren ‘stad’ te mogen noemen op grond van een bepaald aantal inwoners.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hans van der Liet

  Ik bespeur toch een zekere hang naar rurale kneuterigheid bij u. Stadsrechten, ach, dat is een achterhaalde term uit de late Middeleeuwen. Als je Amstelveen nu een dorp zou noemen, kijkt iemand je raar aan en terecht. De grootsteedse en hoogwaardige allure van onze stad kunnen u kennelijk niet bekoren. Misschien moet u uw levensavond dan maar slijten in Lichtenvoorde. Het teloorgaan van de Gondelkoerier zal ik geestelijk wel verwerken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.