Politiek voelt voor hervatten gemeentepagina’s in krant

David de Jong
David de Jong

De gemeenteraad lijkt wel wat te voelen voor het voorstel van raadslid De Jong van Burgerbelangen (BBA) toch maar door te gaan met de gemeentelijke pagina’s in de lokale kranten. B&W willen de officiële bekendmakingen tot digitale informatie, via internet, beperken. Tegenover de motie van De Jong, waarin het college werd gevraagd de gemeentelijke pagina’s te hervatten, stond de meerderheid van de raad eigenlijk wel sympathiek. De VVD-er Rietdijk stelde voor de kwestie in de raadscommissie Algemeen bestuur en middelen te behandelen, waarop De Jong de motie aanhield en niet in stemming bracht. Ook de andere fracties willen de zaak opnieuw overwegen.Aan de advertentiepagina’s in de krant kleven uiteraard wel kosten, terwijl de gemeente moet bezuinigen. En volgens burgemeester Van Zanen, verantwoordelijk voor de communicatie van de gemeente, zijn er ook technische consequenties. Er moet volgens hem een weloverwogen voorstel komen in de raadscommissie. Als die akkoord gaat met hervatting, hoeft wat hem betreft de zaak niet opnieuw weer uitvoerig in de gemeenteraad worden behandeld.

Lees ook:Raad wil gratis vervoer senioren
Lees ook:Veenboer: fusie AC met Dunamare nog steeds mogelijk
Lees ook:Nieuwe poging BBA hervatting gemeentepagina in krant
Lees ook:Mensen gezocht voor klankbordgroep noodopvang
Lees ook:Nu toch financiële twijfels over aanstelling stadsdichter

2 reacties op “Politiek voelt voor hervatten gemeentepagina’s in krant

  1. Hans van der Liet

    En maar kankeren op het “besluiteloze” kabinet Balkenende. Neemt het college eens een ferm besluit, wordt de keutel alweer ingetrokken na het eerste zuchtje tegenwind.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Onno

    Net zo besluitloos dus als de grijze muizen in den Haag, ach ja , je kan het altijd weer wat voor je uitschuiven en wat groepjes formeren die gaan onderzoeken of het wel of niet nuttig is , danwel aankomt bij diegene die het wel of niet leest . en de uitkomst?? Die zien 2 jaar we wel over 2 jaar ofzo.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.