B&W: Goed op weg met deregulering

B&W denken met de vermindering van regels op de goede weg te zijn. Het wijst er op dat in 2005 nog een kwart van de indieners van bezwaarschriften dat voortijdig introk en in 2007 41 procent. Dat kwam doordat kwam door het persoonlijke contact door een ambtenaar met de indieners, om eventuele fouten in het bezwaarschrift er tijdig uit te halen, zodat geen vertraging bin de procedure ontstaat. Maar een bij-effect daarvan was, dat steeds meer bezwaarden zich bij nacder inzien terugtrokken. Het college heeft steeds gezegd van onduidelijke regels en bureaucratie, die tot ergernis bij burgers leiden, af te willen.

 

Volgens B&W zijn het afgelopen jaar veel regels vereenvoudigd of afgeschaft. Zo worden nu eenvoudige  bouwaanvragen beoordeeld door een ambtenaar en één lid van de welstandscommissie. Daardoor weet een vergunningvrager eerder of hij kans van slagen heeft. De gemeente wil in 2009 ook bij aanvragen van vergunningen telefonisch contact opnemen met de aanvrager voordat zij deze beoordeelt.

 

Na langdurig gezeur is in 2008 ook de wettelijke regeling voor de parkeerkaart voor gehandicapten aangepast. Bij een vijfjaarlijkse verlenging van de kaart hoeft de gemeente geen arts meer in te schakelen voor een herkeuring.

 

Dit jaar onderzoekt de gemeente of de huidige precario-heffing wordt voorgezet. Het college zet ook in op vereenvoudiging van de beoordeling van welstandseisen bij een bouwvergunning en gaat verder met de wettelijke verplichting alle verordeningen te toetsen aan de Europese Dienstenrichtlijn. Daarnaast komt er de mogelijkheid van automatische kwijtschelding van gemeentelijke lasten en willen B&W (aanvraag)formulieren begrijpelijker maken..  Ook breidt de gemeente de diensten via het digitale kanaal Balie Online verder uit.

 

Lees ook:Supermarkten lappen verbod alcohol tieners aan hun laars
Lees ook:Coalitie stelt B&W vragen over hangplek Middenhoven
Lees ook:D66, VVD en GroenLinks: gymnasiumafdellingen beter profileren
Lees ook:Gemeente wil kinderopvang in leegstaande kantoren
Lees ook:Duidelijker regels voor informatieplicht B&W aan raad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.