D66, VVD en GroenLinks: gymnasiumafdellingen beter profileren

RIen Alink

De gymnasiumafdelingen van de lokale opleidingen voor voortgezet onderwijs moeten zich beter gaan profileren. Dat is een van de vier verbeterpunten die de fracties van D66, GroenLinks en VVD woensdag aandragen in een gezamenlijke motie. Het is een van de aanbevelingen uit een rapport van een verkenningscommissie, ingesteld om de mogelijkheden voor een apart (zogenaamd categoriaal) gymnasium á la het Barleus in Amsterdam te onderzoeken. De raadsfracties vragen op basis van dat rapport aan B&W aandacht voor ‘excellentie en innovatie’ in het voortgezet onderwijs.  “We willen niet dat dit rapport ergens onderin een la eindigt”, zegt D66-raadslid Rien Alink. “Het biedt goede aanknopingspunten voor de scholen en de gemeente om samen de onderwijskwaliteit verder te stimuleren.”

Axel Boomgaars

Behalve betere profilering van de gymnasiumafdelingen bij Keizer Karel, Amstelveen en Hermann Wesselink College willen de indieners van de motie een denktank ‘excellentie en innovatie’ (om Amstelveense middelbare scholen voorop te laten loppen), om de paar jaar een plaatselijke conferentie voor het voortgezet onderwijs en stimulering van samenwerking tussen scholen. “De discussie kwam aan het rollen rondom het gymnasium, maar de conclusies van de commissie zijn bruikbaar voor heel het Amstelveense onderwijsveld”, zegt Axel Boomgaars van GroenLinks. “Van vmbo tot het gym willen we het beste onderwijs mogelijk maken.” Het college van B&W wordt gevraagd in goed overleg met de scholen de conclusies van de commissie verder vorm te geven en waar nodig (financieel) te ondersteunen.

Lees ook:GroenLinks wil breder onderwijsonderzoek dan gymnasium
Lees ook:Verkenningscommissie: apart gymnasium geen prioriteit
Lees ook:Meer samenwerking lokaal voortgezet onderwijs
Lees ook:Commissie onderzoekt mogelijkheden voor apart gymnasium
Lees ook:Meer maatschappelijk werk op scholen

Eén reactie op “D66, VVD en GroenLinks: gymnasiumafdellingen beter profileren

  1. x

    Denk dan ook eens aan scholen waar meer vakgerichte opleidingen worden gegeven. Er bestaat een koksschool. Waarom niet een school, specifiek gericht op de vakken die voorkomen in de bouw. Iets als autotechniek wordt niet meer op een vmbo ( was vroeger lts) gegeven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.