Coalitie stelt B&W vragen over hangplek Middenhoven

Hebben B&W wel voldoende met alle betrokkenen overleg gehad over de nieuwe hangplek voor jongeren in Middenhoven? Dat willen coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA wel eens weten van het college. Ze hebben er schriftelijke vragen over gesteld. Om de overlast rond De Brink te verminderen, waar nu jongeren samenscholen, is besloten een ‘jongeren ontmoetings plek (JOP) aan de zuidwestkant van het Middenhovenpark te maken. Maar ook daartegen rijzen protesten van bewoners. De coalitie vraagt hoe die locatiekeuze tot stand kwam en of daarbij alle relevante partijen – zoals politie, bewoners, jongeren, ouders en wijkplatform – voldoende zijn betrokken.   De fracties vragen verder of het college de hangplek op het pleintje aan De Brink opheft en, zo ja, hoe dat gebeurt. “Veel buurtbewoners maken zich (terecht) zorgen over de nieuwe plek, gelet op eerdere ervaringen. Welke maatregelen zal het college nemen om ervoor te zorgen dat de nieuwe JOP geen overlast zal veroorzaken voor omwonenden. Welke regels zullen er worden gehanteerd en op welke wijze zal het college toezicht (doen) houden op naleving van deze regels en het schoonhouden van de hangplek?” aldus de coalitie in de vragen aan B&W. Zij wil ook weten welke afspraken er zijn gemaakt met Cardanus (jongerenwerk) en politie.En op welke wijze het college omgaat met het feit dat de primaire verantwoordelijkheid voor kinderen bij de ouders ligt. “Hoe zullen ouders worden betrokken en/of aangesproken als er sprake is van overlastgevend gedrag?”Tenslotte vragen de fracties wanneer de hangplek klaar is en hoe bewoners kunnen reageren. De coalitie adviseert het college een inloopavond te houden voor buurtbewoners.  

Lees ook:Bankjes bij Brink weg wegens hangjongeren
Lees ook:Protesten tegen hangplek voor jongeren
Lees ook:Gemeente wil vernieling hangplek op daders verhalen
Lees ook:Hangplek Middenhoven alweer vernield
Lees ook:Hangplek voor jongeren in Middenhoven

4 reacties op “Coalitie stelt B&W vragen over hangplek Middenhoven

 1. Jan Demming

  Wat ik begrepen heb zijn bij de beslissing van genoemde hangplek BIJNA alle relevante partijen betrokken geweest, met uitzondering van de bewoners die daar mee moeten zien te leven. Die zijn zelfs door de gemeente niet (tijdig) op de hoogte gebracht van het belachelijke besluit van B en W. Let wel: er is in dit geval geen enkele vorm van inspraak of voorlichting geweest. Die komt er alsnog als de plek al is ingericht.

  Wat betreft de brommeroverlast hoeven de betrokken bewoners zich ook niet al te veel illusies te maken. Volgens eerdere berichtgevingen wordt de hangplek namelijk goed bereikbaar voor brommers. En dat kan alleen door het park open te stellen voor dat knetterend geweld. Ik zou er niet van opkijken wanneer die openstelling voor brommertjes van alle kanten een feit zou worden.

  Over welke regels gehanteerd zullen worden kunnen we kort zijn, namelijk geen! Het college zelf zal UITERAARD niet zelf toezicht houden op de hangplek, maar ook van de politie hoeven we niets te verwachten. Die heeft het naar eigen zeggen veel te druk met andere zaken. Vraag me alleen niet welke! Aan de andere kant heb ik er geen enkel vertrouwen in dat er met de hangjeugd afspraken te maken zijn die ook worden nagekomen. Mocht ik dat fout hebben, dan zal ik dat t.z.t. zeker rectificeren.

  En als we het tenslotte over het schoonhouden van die hangplek hebben… In de eerste plaats geloof ik daar totaal niet in. Maar mocht het onverhoopt toch het geval zijn, dan eis ik dat ook andere hangplekken dagelijks een schoonmaakbeurt ondergaan. Zeker de plekken die met glas en andere rotzooi bezaaid liggen en waar kinderen in de buurt spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. co

  Hoeveel geld heeft het maken en het verwijderen v/d vorige hangplek nu gekost???
  Het lijkt nu een trend in A’veen te worden om nieuwe hekken zodanig te plaatsen dat rolstoelgebruikers niet meer in winkelcentrum (Augustinuspark) of nauwelijks nog in (Middenhoven)park kunnen komen !!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan Demming

  Co, die hekken bij het Middenhovenpark gaan waarschijnlijk allemaal weer weg, want de scooterjeugd mag met hun voertuig naar de nieuwe hangplek komen. En nergens staat dat dit slechts vanuit één richting mag.
  En laten we het op het inrichten en afbreken van de vorige hangplek maar zwijgen, want de tranen zouden je waarschijnlijk in de ogen schieten.

    /   Beantwoorden  / 
 4. p.vluggen

  Ik denk dat de meeste overlast word veroorzaakt
  door de onachtzaamheid van de gemeente zelf.
  Deze doet maar wat en gaat eigengereid z’n gang zonder zich te bekommeren om de bewoners.
  Maar goed, referendum houden mag tegenwoordig niet meer dus…….!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.