Juwelenroof waarschijnlijk in scene gezet

Logo politie AmsterdamDe in november ontvoerde eigenaar Mischa van G. (50) van Diamantenhandel Van Gelder aan In de Wolken wordt ervan verdacht zelf de overval in scene te hebben gezet om de verzekering op te lichten. De groothandel was eigenaar van shop-in-shop juwelenwinkels bij Bijenkorf en het inmiddels failliete V&D.

Hij reed destijds van zijn kantoor aan In de Wolken naar zijn Amstelveense huis en werd daar onder bedreiging met een vuurwapen door drie inmiddels opgepakte verdachten gesommeerd terug te rijden naar het bedrijf en hen daar voor miljoenen aan juwelen te laten buit maken.

De zaak kwam herhaaldelijk in Opsporing Verzocht en rechercheurs deden maandenlang onderzoek. Maar het lijkt nu allemaal geen voorbereide echte roof te zijn geweest, maar toneel. Dat is althans waar het OM Van G. van verdenkt.

Kantoor en woning van hem werden doorzocht en juwelen in beslag genomen. Diamantenbedrijf Van Gelder bestaat sinds 1904. In kringen van de juwelenhandel denkt men dat de hedendaagse eigenaar door de crisis, waarin minder werd verkocht, en het faillissement van V&D in de problemen is gekomen. BIJ V&D werden de sieraden verkocht onder de naam Beau Monde en bij de Bijenkorf als Diamant Point. In totaal waren er 27 vestigingen, voornamelijk in warenhuizen.

De drie nu van samenwerking met Van G. verdachte eerder gearresteerde daders zijn een vrouw van 38 uit Huizen, een 32-jarige Rotterdammer en een man uit Houten (23). Zij en Van G. zelf zitten vast in beperking, waardoor zij geen contact met de buitenwereld mogen hebben, alleen met hun advocaat.

De drie gingen er destijds in de auto van de juwelier vandoor. Die werd later terug gevonden in Abcoude.

 

 

 

 

 

Lees ook:Gewapende juwelenroof In de Wolken
Lees ook:Raat: ‘Handen af van Schilderswijk’
Lees ook:Lionsclub gaat Voedselbank weer helpen
Lees ook:Ons Vakantiekamp bestaat 70 jaar
Lees ook:‘Badeendenrace’ voor KiKa in Stadshart

2 reacties op “Juwelenroof waarschijnlijk in scene gezet

  1. Gijs

    Amstelveen is verworden tot een broedplaats van patjepeeƫrs.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Stadshartfan

      Ik kwam vandaag op koningsdag langs cafe Abina. Oh wat is dat ordinair ! Mooie koppen, dure kleding, maar wel penoze. Dus je hebt gelijk gijs.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.