Raat: ‘Handen af van Schilderswijk’

 

Cor Spinhoven (OCA)

Voor de gemeente is het slopen van de Schilderswijk, ter wille van uitbreiding van het winkelcentrum in het Stadshart, onbespreekbaar. Vorig jaar ontstond onder bewoners van die wijk grote onrust, omdat het er even op leek dat B&W eigenaar Unibail Rodamco (UR) van net centrum daarvoor ruimte wilden bieden. De bereidheid tot gemeentelijke medewerking werd na een crisis in het college schielijk ingetrokken.

Volgens het college is er geen sprake meer is van afbraak van de wijk, antwoordde wethouder Herbert Raat woensdagavond op vragen van fractievoorzitter Cor Spinhoven van Ouderencombinatie Amstelveen (OCA). “Wij hebben piketpalen geslagen”, zegt Raat. De Schilderswijk bij uitbreiding betrekken is wat hem betreft een onbegaanbare weg. Intussen bestaat er wel overleg tussen UR en bewoners over uitbreidingsplannen, maar daar neemt de gemeente tot nu niet aan deel.  De eigenaar is zelf met een proces bezig, maar de gemeente gaat wel meekijken als er nieuwe plannen op tafel komen. Het tot de schilderwijk behorende politiebureau wordt niet gesloopt. Eerder was daarvan wel sprake, maar B&W vinden dat er in het Stadshart een politiebureau moet blijven.

Op verzoek van bewoners schuift de gemeente nu trouwens wel aan bij de besprekingen. Volgens Raat doet zij dat men een zwaar ambtelijk team, zodat er geen ‘ruis op de lijn’ ontstaat tussen bewoners en eigenaar. UR moet zich bij de uitbreiding op andere mogelijkheden richten dan sloop van de Schilderswijk, zei Raat.  Uitbreiding van de Bijenkorf zou bijvoorbeeld kunnen door gebruik te maken van het er naast gelegen congrescentrum, reageerde Raat op een vraag van Inza Gast (VVD). Het congrescentrum is door bouwer Netjes verkocht aan UR. In principe zijn B&W bereid mee te werken vergroting van de Bijenkorf in die richting.

 

Lees ook:Eigenaar Stadshart wil tóch sloop Schilderswijk
Lees ook:Raat verbindt politiek lot aan Schilderswijk
Lees ook:Eigenaar Stadshart wil congrescentrum kopen
Lees ook:Strijdbijl Stadshart lijkt nu begraven
Lees ook:Raat over Stadshart: ‘Wij gaan voor inhoud’

Eén reactie op “Raat: ‘Handen af van Schilderswijk’

  1. frank bikker

    Dus het kan wel, dan wordt dat congrescentrum tenminste ook fulltime gebruikt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.