Ons Vakantiekamp bestaat 70 jaar

imag0015-800x600Als jonge verslaggever was het een van mijn eerste verslagen: In het toen nog bestaande – nieuw weer leven ingeblazen – Openluchttheater werden de Amstelveense vakantiekampen officieel geopend. Het waren er toen drie, maar daarvan is alleen Ons Vakantiekamp nog over. Het bestaat nu zeventig jaar, jubileert dus en wordt gehouden bij het voetbalcomplex van VV Amstelveen, begreep ik. Vrijdag om 14.00 uur startte daar een groots jubileumfeest. Ik las het in de krant, want het medium dat ik nu redigeer is digitaal en blijkbaar te modern voor de stichting Ons Vakantiekamp, zodat ik er niks van wist.

Maar maandag werd, net als toen ik jong was, het kamp voor zo‘n 300 kinderen weer geopend. En clown Hoki Poki, vader van RTV Amstelveen-eindredacteur Ernst Jan Wilhelmis, was voor de 50ste keer bij het feest. Logisch dat ik een item over dat vakantiekamp ook op de lokale tv zag.

Hoki Poki, inmiddels al 75, werd gehuldigd en erelid bij de opening van Ons Vakantiekamp, waar dit jaar naar ik begreep 300 kinderen twee weken lang worden vermaakt. Het kamp is, net als de andere die er wegens de diverse zuilen in het verleden werden opgericht, destijds opgericht voor kinderen die met hun ouders niet op vakantie konden. Die zullen er nu nog wel bij zitten, maar vele gaan gewoon later nog met hun ouders mee naar het buitenland. De doelstelling van destijds is dus verwaterd. Het gaat om kinderen van 5 tot en met 14 jaar.

Een kniesoor zegt misschien dat het erelidmaatschap eigenlijk net zo min als een gewoon lidmaatschap kan, omdat een stichting nu eenmaal geen leden heeft…

 

 

Lees ook:Marja Vuijsje over ‘Ons kamp’ in de bieb
Lees ook:Geen vergoeding 40 jaar oude planschade
Lees ook:Hoe geef je vrijheid door als je geen onvrijheid kent?
Lees ook:Speelstuif voor 100 kinderen minima gratis
Lees ook:Subsidie van 125 mille voor Vluchtelingenhulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.