Speelstuif voor 100 kinderen minima gratis

 

Jacqueline Koops

In De Meent (Orion 3) wordt zaterdag 15 en zondag 16 februari (10.00 tot 16.00 uur) de zogenoemde Speelstuif gehouden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het is een overdekte speeltuin, die zaterdagmorgen door wethouder Koops van Zorg en Welzijn (ChristenUnie) officieel wordt geopend. Zij neemt ook gratis kaartjes mee voor de eerste honderd kinderen uit gezinnen met een Amstelveenpas. Die worden door de gemeente betaald.

Het thema van de jaarlijkse Speelstuif is deze keer “ridders en jonkvrouwen”. De Speelstuif wordt al jaren georganiseerd door een ervaren, vaste groep vrijwilligers. Kinderen met een Amstelveenpas kregen sinds vorig jaar € 1,50 korting.

Dit jaar kunnen de eerste 100 kinderen op vertoon van hun pas dus gratis naar binnen. Als ouders al kaarten hebben gekocht in de voorverkoop, dan krijgen zij bij binnenkomst het volledige bedrag terug.


“Dit past binnen ons beleid om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen wat extra’s te bieden. In Amstelveen gaat het om zo’n 1300 kinderen tot 18 jaar,” zegt Koops. “Wij hebben al verschillende regelingen voor hen zoals een bijdrage voor zwemles, computer, schoolkosten of een vakantiekamp, een vergoeding voor sport of culturele activiteiten. In 2014 en 2015 krijgen wij van het Rijk extra geld voor armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Wij zijn nu samen met de gemeenteraad plannen aan het ontwikkelen voor de besteding daarvan.”

Aanmelden kan bij de balie van De Meent, of telefonisch via (020) 6438015, of via e-mail: [email protected]. Kinderen zonder Amstelveenpas betalen voor een kaart € 6,50 in de voorverkoop en op de dag zelf € 7,00.

Lees ook:Weer ‘Speelstuif’ in De Meent
Lees ook:Weer grote ‘speelstuif’ in De Meent
Lees ook:Weer speelstuif voor kinderen
Lees ook:CDA: geen eigen bijdrage van minima voor sport
Lees ook:Grote Speelstuif met ‘Farao’s en mummies’

Eén reactie op “Speelstuif voor 100 kinderen minima gratis

 1. frank bikker

  De eerste 100 kinderen van de minima gratis en de rest van de kinderen van de minima? Die niet?
  Wat kleinzielig. Doe alle kinderen van de minima tot 12 jaar gratis. Wat kost dat nu meer? Is nog geen halve bloembak van ons Maaike van D66 voor ons Stadshart.
  Politieke partijen doe wat aan dit soort krenterigheid.
  Overigens wel goed van Koops dat ze er nog iets heeft uit kunnen slepen met zo’n coalitiepartij als de VVD.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.