Weer vier wietplantages opgerold

HennepplantBingo. Twee woningen per week gaan er dicht wegens wietteelt. Althans de laatste weken. Op last van burgemeester Mirjam van ’t Veld zijn vier woningen gesloten aan Straat van Sicilië, Watercirkel, Beeckestijn en Amsterdamseweg. De woningen blijven drie maanden dicht.

De sluiting vond plaats op basis van proces-verbalen van de politie, om de openbare orde te handhaven op grond van de Opiumwet.

In de woning aan de Straat van Sicilië zijn 236 hennepplanten en 1.616 hennepstekken aangetroffen. Bij die aan de Watercirkel  217 planten en 8 hennepstekken . Aan de Amsterdamseweg vond de politie in de woning 170 planten en in die aan de Beeckestijn 284 hennepplanten.

Week van de Veiligheid

Wie iets verdachts ziet of ruikt in zijn woonomgeving kan de gemeente of de politie bellen. Een melding kan ook anoniem ingediend worden. Hennepplantages in een woning kunnen gevaarlijk zijn en leiden tot brand en (water)overlast. Vaak is er diefstal van stroom bij betrokken.

Hoe gevaarlijk een hennepplantage in een woning kan zijn, kan men zien in de hennepcontainer die zaterdag 8 oktober op het Stadsplein staat. Van 10.00 uur af kan men in de container komen kijken. Op het Stadsplein wpordt een zogenoemde veiligheidsmarkt gehouden in verband met de ‘Week van de veiligheid’. Meer informatie: www.amstelveen.nl/veilig

 

Lees ook:Vijf woningen dicht wegens wietteelt
Lees ook:Weer vijf wietplantages opgerold
Lees ook:Weer vier wiet-woningen dicht
Lees ook:Wietplantage aan Bankrashof opgerold
Lees ook:Weer twee woningen gesloten wegens wietteelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.