Weer twee woningen gesloten wegens wietteelt

HennepplantOp last van burgemeester Mirjam van ‘t Veld zijn vorige week weer twee woningen voor drie maanden gesloten wegens wietteelt. Een aan de Jane Addamslaan en een aan de Guido van Dethlaan. De gemeente ontving van de politie het proces-verbaal op basis waarvan is besloten op grond van de Opiumwet tot sluiting over te gaan. 

In beide woningen was door de politie een hennepplantage aangetroffen. In die  aan de Jane Addamslaan zijn 192 hennepplanten aangetroffen. Bij deze woning had het niet veel gescheeld of er was brand uitgebroken, omdat één stuk bedrading al was doorgebrand. In de woning aan de Guido van Dethlaan zijn enkele planten aangetroffen en ruim 500 potten met daarin potgrond. In een van de kweekruimten stond een droogrek met daarop 2.8 kilo henneptoppen. Ook was sprake van diefstal van energie.

Melden

Wie in zijn omgeving merkt, ruikt of het vermoeden heeft dat er  sprake is van een hennepplantage, wordt aangeraden dat te melden bij de politie of de gemeente via Actie Schijnwerper. Een melding kan ook anoniem ingediend worden. Mede door signalen van oplettende inwoners heeft de gemeente ook deze keer kunnen optreden. Hennepplantages in een woning kunnen gevaarlijk zijn en kunnen leiden tot brand en (water)overlast.

 

Lees ook:Zeven plantages in twee weken opogerold
Lees ook:Vijf woningen dicht wegens wietteelt
Lees ook:Weer vijf wietplantages opgerold
Lees ook:Weer vier wietplantages opgerold
Lees ook:Voor tweede keer wietplantage in nu gesloten huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.