Cameratoezicht Stadshart verlengd

Burg. Mirjam van 't Veld

Burg. Mirjam van ‘t Veld

Het cameratoezicht in het Stadshart wordt met drie jaar verlengd. Burgemeester Mirjam van ’t Veld deelde donderdag de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen mee daartoe te hebben besloten. De situatie in het gebied, waar onder meer geregeld zakkenrollers opereren, maakt dat noodzakelijk. Het is een hotspot op het gebied van de (on) veiligheid en het zo volgens haar onjuist zijn daar nu met cameratoezicht te stoppen.

Daarbij moet naar haar mening ook worden betrokken wat er op dit moment allemaal in e wereld gebeurt. Kennelijk doelde zij daarmee op de terreurdreiging. “Wij willen graag de vinger aan de pols houden.”

De burgemeester reageerde op vragen van fractievoorzitter Azel Boomgaars van GroenLinks, die ook vreesde dat door het geïntroduceerde cameratoezicht in Uilenstede daar de privacy in gevaar komt. Sommige camera’s zijn op woningen van studenten gericht, zei hij. Volgens de burgemeester wordt er alles aan gedaan om de privacy te beschermen, onder meer door maskeren van het interieur van de woningen. Er zijn volgens haar richtlijnen voor die dat inkijken voorkomen.

Overigens levert een combinatie van maatregelen effect op, zei ze. Daardoor is niet goed te zeggen wat het resultaat van alleen de camera’s is, waarnaar GroenLinks vroeg.

 

Lees ook:Cameratoezicht Westwijkplein gestopt
Lees ook:Burgemeester kan straks tot cameratoezicht besluiten
Lees ook:Cameratoezicht Uilenstede verlengd
Lees ook:Camera’s voor politietoezicht Westwijkplein geinstalleerd
Lees ook:Privé camera’s melden bij politie

Eén reactie op “Cameratoezicht Stadshart verlengd

  1. Nico

    Stadshart mijden. Te Uilenstede zoveel als mogelijk binnen blijven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.