D66 wil actieplan tegen inbraak

 

Van der Steenhoven

Van der Steenhoven

Nog voor de winter moeten B&W met een actieplan komen om woninginbraken te bestrijden. Dat vindt de fractie van D66 in de gemeenteraad. Samen met de VVD wil de fractie daarvoor € 100.000 extra vrij maken. In de raadscommissie Algemeen, Bestuur en Middelen (ABM) gaat de fractie er donderdag vragen over stellen.

Traditioneel slaan dieven tijdens donkere dagen meer toe, vandaar. De democraten willen van het college weten hoe dat het aantal inbraken denkt terug te dringen.

Vorig jaar (6 november) stemde de voltallige raad (met uitzondering van de SP) voor een voorstel om jaarlijks € 100.000 meer vrij te maken voor de bestrijding van woninginbraken. Dat geld zou volgens de indieners gebruikt moeten worden om huizen beter te beschermen tegen inbraken. D66 denkt nog steeds dat het collectief aanbrengen van bijvoorbeeld raamhefboompjes en anti-inbraakstrips het inbrekers in ieder geval flink kan bemoeilijken. “Ook dit jaar zijn er weer tientallen Amstelveense huishoudens belaagd door inbrekers. Dit moet koste wat het kost worden tegengegaan. Daarom willen we nu graag vóór de winter nog een actieplan”, zegt D66-vicefractievoorzitter Harmen van der Steenhoven.

 

De eerste prioriteit ligt wat D66 betreft bij investeringen in de weerbaarheid van Amstelveense huizen. Ook hoopt zij dat het college werk gaat maken van het verbeteren van de zichtbaarheid van de wijkagent.  En dat het ruimte geeft aan digitale initiatieven om inwoners te informeren wanneer ze extra goed moeten opletten, bijvoorbeeld ten tijden van een zogeheten inbraakgolf.

 

Lees ook:D66 wil ‘lokwoningen’ tegen inbraak
Lees ook:VVD en D66: ton extra voor aanpak woninginbraak
Lees ook:D66 wil burgerwachten tegen auto-inbraken
Lees ook:D66 wil paspoorten thuisbezorgd
Lees ook:Vorig jaar iets meer woninginbraken dan in 2014

2 reacties op “D66 wil actieplan tegen inbraak

  1. frank

    Als dit inderdaad leidt tot aanbrengen van anti- inbraakstrips en raamhefboompjes zonder huurverhogingen is het een goed plan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. peterpc

    Nou als datzelfde D66 die onzalige plannen voor het glazen huis en dat Armando kunstwerk (proest) laten schieten dan is er veel meer geld over.

    Zijn er weer verkiezingen in aantocht?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.