D66 wil burgerwachten tegen auto-inbraken

Harmen van der Steenhoven

Wat al jarenlang bij vrijwel alle fracties in de gemeenteraad zeggen, wordt nu ook maar weer eens door D66 geroepen. Die partij is bezorgd over het forse aantal auto-inbraken in Amstelveen, wil die desnoods met burgerwachten bestrijden en stelde schriftelijke vragen aan B&W.

De democraten voegen zich ook bij het koor dat om meer inzet van de politie vraagt. Maar ook om die van gemeentelijke handhavers. En er moeten volgens D66 meer preventiemiddelen komen.

D66 zegt veel signalen te hebben ontvangen uit onder meer de wijken Westwijk en Elsrijk van verscheidene auto-inbraken in één nacht. Maar het zal, vreest zij, wel een probleem voor heel de gemeente zijn. D66-raadslid Harmen van der Steenhoven denkt dat Amstelveen pas de laatste tijd populair is bij het (auto) dievengilde. “Wij willen daarom in ieder geval op korte termijn meer politiecapaciteit voor de bestrijding hiervan vrijmaken. Zeker in de nacht- en avonduren.”

D66 heeft het college van B&W gevraagd om het gebrek aan preventiecapaciteit zo nodig op te lossen door de inzet van gemeentelijke handhavers of burgerwachten.

De verhoogde capaciteit kan volgens de fractie ook helpen bij de bestrijding van het grote aantal woning- en winkelinbraken in Amstelveen, ook allang een groot probleem in de stad.

Meer preventiemiddelen

B&W moeten volgens D66 onderzoeken of er ook andere manieren zijn, zoals preventiemiddelen of voorlichtingscampagnes, om auto-inbraken te voorkomen. De gemeente moet er alles aan doen om Amstelveners het gevoel te geven veilig ‘s avonds in hun wijk over straat te kunnen, zegt Van der Steenhoven. En zijn fractie zou voor meer preventie graag geld vrijmaken.

D66 heeft het college ook gevraagd in gesprek te gaan met autofabrikanten en autodealers om te kijken of die andere (generieke) oplossingen kunnen bieden.

 

Lees ook:D66 wil ‘lokwoningen’ tegen inbraak
Lees ook:D66 wil actieplan tegen inbraak
Lees ook:D66 wil nog eerder sparen dan Raat
Lees ook:D66 wil paspoorten thuisbezorgd
Lees ook:Actie tegen toenemende auto-inbraken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.