Raat wil verwarde man uit bomenbuurt houden

Herbert Raat

Herbert Raat

Loco-burgemeester Herbert Raat heeft omwonenden van een woning aan de Fluweelboomlaan per brief laten weten te willen voorkomen dat een verwarmde man daar terugkeert. Hij zorgde vorige week, in de nacht van dinsdag op woensdag, voor veel vernielingen door stenen te gooien en zijn gaskraan open te zetten.

Dat laatste zorgde voor problemen bij de arrestatie en een aantal bewoners moest tijdelijk hun huis verlaten. Raat heeft de volgende ochtend, samen met een medewerker van Eigen Haard en de politie de straat bezocht en met bewoners gepraat over het incident.

De corporatie greep niet alleen de recente gebeurtenis, maar ook feiten uit het verleden aan om een procedure ter beëindiging van de huurovereenkomst te starten. Daarover moet de rechter beslissen. Maar tot verbazing van B&W keerde de man, die zich onttrok aan vrijwillige opname, terug in zijn woning.

Ter wille van de veiligheid heeft de politie hem opnieuw aangehouden en nam Raat donderdagavond opnieuw polshoogte in de straat om met bewoners te spreken.

Hij wil de situatie oplossen, laat hij in een brief aan de omwonenden weten. De man is nu opgenomen in een psychiatrische instelling. Geen definitie oplossing, weet Raat. “Maar dit zorgt in elk geval voor tijdelijke rust.” Volgens hem kan nu naar een definitieve oplossing worden gezocht. Als de situatie verandert, meldt hij dat meteen aan de bewoners. Die kunnen overigens met de gemeente contact opnemen als zij vragen hebben. Telefoon: 020 5404336 en 5404 719.

 

Lees ook:Bewoner overlast niet terug naar Fluweelboomlaan
Lees ook:Weer hennepwoning gesloten
Lees ook:SP: ‘Raat schept precedent rond pizzeria’
Lees ook:Laatste kans voor pizzeria met stankoverlast
Lees ook:‘Voorrangregels fietsers levensgevaarlijk’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.