SP: ‘Raat schept precedent rond pizzeria’

Joep van Erp

De SP is het er kennelijk niet mee eens dat wethouder Herbert Raat van Vergunningen en Handhaving (VVD) clementie toont met de onderneming Gusto World of Pizza aan Tempelhof in het Oude Dorp. SP-fractievoorzitter Joep van Erp gaat er vanavond vragen aan Raat over stellen.

De schoorsteen van de op hout gestookte oven in de pizzeria komt uit ter hoogte van het terras van de bewoners boven de zaak en zorgt daar volgens de SP voor veel overlast. “De millimeters dikke roetlaag op muren en balustrade, ontstaan door de rook uit de uitlaatpijp doet ons sterk vermoeden dat deze situatie slecht is voor de volksgezondheid”, zegt Van Erp.

Ondanks pogingen om de last weg te werken van de ondernemer is dat tot op heden niet gelukt en Raat wil nu ook over door omwonenden aangedragen oplossingen een mediation regelen. Hij vindt het kennelijk tragisch voor het bedrijf als het moet sluiten.

Maar de SP voert aan dat GGD, Welstandcommissie, omwonenden, pers en de wethouder zelf van mening zijn dat de situatie niet houdbaar is en er snel een oplossing moet komen.

Gezondheid

De SP wil weten of is onderzocht of er sprake is van schade voor de volksgezondheid van omwonenden. De wethouder week af van het advies van de welstandscommissie. Van Erp vindt dat daarmee een precedent is geschapen wil weten of met die beslissing het belang van één ondernemer niet boven dat van omwonenden wordt gesteld. “Als u van mening bent dat dit een niet houdbare situatie is, welke acties zijn en worden er door u ondernomen om de overlast voor de

omwonenden per direct te doen stoppen?” gaat de SP aan Raat vragen. De fractie wil ook weten of, naast de door de ondernemer aangedragen oplossingen. Ook die van de omwonenden worden onderzocht door de betreffende gemeentelijke afdeling.

 

 

 

 

Lees ook:Mogelijk mediation voor overlast pizzeria
Lees ook:Pizzeria Gusto moet stoppen met houtoven
Lees ook:Raat hoopt dat OD er met pizzeria uitkomt
Lees ook:Laatste kans voor pizzeria met stankoverlast
Lees ook:Oplossing voor houtoven pizzeria lijkt gevonden

2 reacties op “SP: ‘Raat schept precedent rond pizzeria’

 1. Rode Paprika

  Weet je wat het leuke is van de SP in een rechtse gemeenschap overheerst door VVD en D’66? Het is vechten tegen de bierkaai. Door de muur van VVD en PvdA kom je niet.
  Die sluiten de gelederen. Wethouder Raat is slechts bezig met haringkorenwijntjes en ziet het Amstelveense volk, zeker als zij armlastig is als een lastenpost. Nu weer die pizzeria, die blijkbaar omwonenden tot wanhoop drijft. Van zorg tot ondernemerschap, Raat weet raad! Zelf denk ik, dat deze man zijn laatste periode inmiddels heeft overschreden. Den Haag een optie hahaahhaah….,we weten hoe het Taverne is vergaan toch?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Wethouder Raat heeft inderdaad niets op met de mensen die hier wonen. Klopt. Maar daar is hij ook niet voor. Een VVD-er heeft maar één doel: hen die het goed gaat in de watten leggen en dan doen de kruimels de rest.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.