Daders vechtpartij Middenhoven op vrije voeten

BUrgemeester Jan van Zanen

De gearresteerde jongeren die zaterdagavond in Middenhoven drie oudere wijkbewoners tijdens een buurtbarbecue in elkaar sloegen en lichamelijk letsel toebrachten, lopen al weer vrij rond. Tot grote teleurstelling van burgemeester Jan van Zanen, die de slachtoffers heeft bezocht. De rechter-commissaris besloot de verdachten niet in hechtenis te nemen. Het Openbaar Ministerie gaat tegen dat besluit in beroep. “Ik ben er niet blij mee dat deze jongeren op dit moment vrij rondlopen,” zegt Van Zanen.  “Ik ben teleurgesteld en zeer verbaasd. Gelukkig gaat het OM in beroep tegen de beslissing van de rechter-commissaris. Mijn allereerste zorg gaat uit naar de buurtbewoners. De door mij toegezegde hulp en bijstand aan de slachtoffers wordt gewoon uitgevoerd. Daarnaast houden we de buurt in de gaten met extra surveillances door politie en gemeente. Het allerbelangrijkste is en blijft dat de veiligheid in de buurt wordt gewaarborgd”.

Lees ook:Nu mogelijk aanklacht doodslag voor geweldplegers Middenhoven
Lees ook:Van Zanen woedend over mishandeling in Middenhoven
Lees ook:Raat: ‘Door vrij laten daders Middenhoven groeit aanhang PVV’
Lees ook:Forse opkomst Indië-herdenking ondanks slecht weer
Lees ook:Herdenking bij Indie monument

19 reacties op “Daders vechtpartij Middenhoven op vrije voeten

  1. peter

    ja dan is het tijd voor burgerwachten oid. Gewoon alles wat er niet autochtoon uitziet over hoop knallen. Waarom kon dat een paar honderd jaar geleden wel? Dat waren nog eens tijden, deed je geen ondeugende dingen, niets aan de hand. Deed je dat wel kreeg je een witheette pook in de anus. Kan allemaal niet meer door dat linkse gespuis. Maarja, dat is wat je krijgt als je op de foute linkse multiculti geldverslinde …… stemt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Brengt u uw belastinggeld dan liever naar corrupte bouwbedrijven om maar een voorbeeld te noemen?

        /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

    Was dit alles uit de kast halen hr. van Zanen en hr. Raat? U, beiden moet toch wel tot meer in staat zijn , niet?

      /   Beantwoorden  / 
  3. frank bikker

    Fijn dames en heren van het OM, dat u de PVV weer een gelegenheid geeft om een schot voor open doel te geven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Truus

    Wat moeten we toch met deze ellendelingen? Nee Peter, je hebt geen gelijk. Ja, Frank. Als het OM niet begrijpt wat de ernst is van deze situatie dan houdt het op. Dan roepen we met zijn allen dat de PVV de oplossing gaat brengen.
    18 jaar, en dan zó strak staan van de drank en de drugs, dat je buurtgenoten (want het waren jongens uit de buurt!!!!) helemaal lens trapt…..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Hallo, de meesten kwamen volgens B&W uit Amsterdam.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Andre

    Dit is een dramatisch dieptepunt voor de Nederlandse rechtstaat. Wat bezielt deze rechter-commisaris eigenlijk? Ze zouden hem op staande voet moeten onslaan. Hij zou zich diep moeten schamen. Ik kan me ontzettend kwaad maken een rechtsysteem waarbij men zich blijkbaar verschuilt achter regeltjes en wetjes, ver van de maatschappij af staan, en totaal geen oog heeft voor wat er op straat leeft. Ik heb geen vertrouwen meer in het rechtssysteem. De criminelen hebben het hier blijkbaar voor het zeggen. Incompetentie ten top.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Truus

      André schrijft: “Ik kan me ontzettend kwaad maken een rechtsysteem waarbij men zich blijkbaar verschuilt achter regeltjes en wetjes”. Hij begrijpt kennelijk niet dat een rechtsstaat daar om draait: De rechter beoordeelt gewoon of de wetten en regels zijn nageleefd. Dat is zijn taak. Als een rechter naar eigen inzicht mag oordelen valt de bodem uit de kist van de democratie en de rechtsstaat. Trias Politica, Montesquieu. Dan krijg je midden-oosten-situaties.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Laros

    @peter, waarom alleen de niet autochtonen?
    @Frank, helaas bepalen en burgemeester en wethouder de wet niet, maar de regering die wij kiezen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Dat weet ik ook wel, maar de burgemeester kan wel de politie vragen om de in Amstelveen woonachtige heren/ ouders zo opzichtig te laten observeren/legitimeren , vragen te stellen op hun scholen,werk en eventuele clubs( ook stamkroegen en koffieshops) dat zijzelf en hun ouders daar op ten duur zo van beginnen te kotsen, dat ze zich normaler beginnen te gedragen. In Engeland schijnt dit een manier te zijn om notoire overlastgevers/relschoppers onder de duim te krijgen met redelijke tot goede resultaten.Dit lijkt arbeidsintensief, maar het lukt vaak al na 2, 3 weken.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Truus

    Wat wel belangrijk is: De aanstischters waren gewone blanke jongens, met blauwe ogen misschien ook nog. Twee gewone Hollandse Jongens, buurtbewoners, jongens van de sportvereniging….. Ze zijn op een avond zo volledig lam en knetterstoned dat ze op oorlogspad gaan. Ze waren uit op rottigheid. Die “sukkels” van een ouwe mannen van 55-plus, die dan nog netjes blijven en zeggen: “kom op nou jongens, draai je om, ga naar huis”, die worden volkomen in mekaar getrapt. De schoenafdrukken staan verdomme in die man zijn hoofd!!!
    En die eikel die dat op zijn geweten heeft, die durft dan zelf ook nog aangifte te gaan doen van mishandeling, samen met zijn ouders nota bene!!! Hier heeft ok de PVV geen antwoord op, hoor.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Gezien het stemgedrag van vele kiezers wel, want die rennen achter de grote blonde leider aan.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Truus

        Nee, hier heeft de Grote Blonde Leider geen antwoord op. Hij wordt geroemd om het feit dat hij durft uit te spreken wat iedereen denkt: “Er moet een einde komen aan dit gesodemieter!”. Fijn, dat hij dit uitspreekt. Op verjaardagen spreekt iedereen dit uit. Hij doet het op landelijke schaal. Maar een oplossing???? Een aanpak??? Welnee.
        De Grote Blonde Leider wordt geroemd om wat hij roept. Niet om wat hij doet.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          Als minderheid in het parkement kan hij ook weinig doen natuurlijk. Alleen blijven schreeuwen in de hoop dat andere partijen uit vrees voor stemmenverlies zijn denkbveelden overnemen, zoals ook met veel van het gedachtegoed van Pim is gebeurd…

            /   Beantwoorden  / 
          1. frank bikker

            Dit is toch al gebeurd bij de VVD, enkel praten zij over kanslozen in onze maatschappij, maar ze bedoelen hetzelfde, behalve als ze natuurlijk bijvoorbeeld een huishoudelijk hulp zwart in willen huren. Idem bij onze christenlijke aardbeientelers.

              /  
  8. Laros

    ja maar Truus, peter vindt het altijd makkelijker om allochtonen de schuld te geven.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Frans

    De VVD is nu, samen met het CDA en de PVV, al een jaar aan de macht. De wetten kunnen sinds een jaar door deze partijen aangepast worden. Blijkbaar worden zulke criminelen weer vrijgelaten door het beleid waarvoor VVD, CDA en PVV verantwoordelijk zijn. Hoezo strenger straffen? Is het dan toch alleen maar stoere verkiezingspraat van partijen zoals de VVD?

      /   Beantwoorden  / 
  10. johannes

    beste meneer van zanen: graag respect voor onze onafhankelijke rechterlijk macht:
    en dan gewoon je eigen werk doen: beter toezicht en zorgen dat die wethouder raat wat beter zijn jongerenwerk voor elkaar heeft!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Sinds wanneer heeft dit soort tuig met jongerenwerk te maken? Als het nou detentiewerk is?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.