Raat: ‘Door vrij laten daders Middenhoven groeit aanhang PVV’

Herbert Raat

Ongelooflijk vindt wethouder Herbert Raat van Handhaving het dat de verdachten van de mishandeling van ouderen in Middenhoven al weer op vrije voeten zijn. Hij roept staatssecretaris van Veiligheid en Justitie op aan dergelijk slap juridisch gedoe een einde te maken. Na burgemeester Jan van Zanen sprteekt ook hij zijn diepe teleurstelling en woede over de gang van zaken uit. ‘De rechtbank zag geen reden om ze langer vast te houden, maar gelukkig gaat het openbaar ministerie in beroep tegen deze beslissing,’ zegt hij op zijn weblog.  ‘Toch is het kwaad al geschied, want mensen krijgen op deze manier het gevoel niet beschermd te worden door de overheid. Kennelijk worden de belangen van daders serieuzer genomen dan die van slachtoffers. Het zijn deze soort beslissingen die er toe leiden dat partijen als de PVV meer aanhang krijgen. Daarom moet de VVD in het kabinet dit onderwerp oppakken en veranderingen doorvoeren.. Ik hoop dat onze staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven dit boven aan zijn agenda zet.’

Lees ook:GroenLinks en PVV: tuig Middenhoven deporteren
Lees ook:Brief naar makelaars over hennepteelt
Lees ook:Ramkraak in gemeentehuis
Lees ook:Overval op tankstation Uithoorn
Lees ook:Hangplek opnieuw vernield

6 reacties op “Raat: ‘Door vrij laten daders Middenhoven groeit aanhang PVV’

 1. frank bikker

  Is dat dan de reden dat de club van de hr. Raat de PVV gedoogt? De PVV, een partij die een gedeelte van bevolking wegzet als 2e rangs en beetje bij beetje dehumaniseert.
  Hr. Raat treedt gewoon op tegen dit soort tuig, maar praat niet over de PVV, want dan klinkt uw boodschap dubbel.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Laros

  PVV …. blaffende honden bijten niet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. johannes

  Mag ik de heer Raat nog eens wijzen op de hartverwarmende reacties en het medeleven van onze burgervader de heer van zanen!!!
  zolang we hem hebben hoeven we het nutteloze gebral van de pvv echt niet:
  van Zanen zal de komende tijd laten zien dat zijn herbenoeming niet voor niets was en dat amstelveen weet hoe ze dergelijke raddraaiers aanpakt!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. pieter

  sorry meneer raat: niet zeuren over PVV, maar gewoon laten zien dat de VVD het kan oplossen: niet lopen jammeren maar eens laten zien dat jeugdbeleid bij de heer RAAT in goede handen is en dat dit niet meer voorkomt:

  Als er al mensen naar de PVV zouden lopen is dat omdat VVDer Raat niets van het jomgerenbeleid bakt en niet omdat een onafhankelijke rechter recht spreekt:

  graag hand in eigen boezen steken!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Rob Nijkamp

  Iedereen reageert en vindt er iets van. Ik ook, maar dat is niet belangrijk, wat wel belangrijk is de rol van de burgemeester. Eigenlijk alleen voorzitter van de gemeenteraad en college B&W maar als portefeuillehouder wel verantwoordelijk voor de veiligheid etc. Juist in de driehoek burgemeester van Zanen, wethouder Herbert Raat en staatssecretaris Teeven van justitie dit schorem oppakken en opbergen totdat ze doorhebben dat het niet kan en mag wat ze doen. Wedden dat de namen en adressen bekend zijn? Maar iets ondernemen wordt dan wel een moeilijke want opeens zijn er andere wetten die dat belemmeren. Hoe was het ook al weer? 1 land, 1 koningin en 1 grondwet! Maar voor een ieder weer anders toepasbaar.

    /   Beantwoorden  / 
 6. fenix

  Hoe groter de PVV, hoe groter de steun voor het gedoogkabinet. Wat is het probleem van Raat? Is hij soms een tegenstander van dit kabinet?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.