SP voert actie op markt tegen metrolijn

Op de weekmarkt op het Stadsplein gaat de SP vrijdag (3 december) actie voeren tegen het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Westwijk. Met de komst van die metrolijn zou namelijk tramlijn 5 volledig moeten wijken en moeten negen van de negentien haltes van sneltram 51 worden opgeheven. De SP gaat op de markt flyers uitdelen, met de boodschap: ‘Geen dure metro, behoud haltes 51 en 5.’  De partij wijst er op dat de gemeenteraden van Amstelveen en Amsterdam in meerderheid voor het doortrekken van de metrolijn zijn. Ook kost het ombouwen van sneltram 51 naar een metrolijn 400 miljoen euro.

Lees ook:SP tegen verlengde Noord-Zuidlijn in Amstelveen
Lees ook:SP blij met afblazen metrolijn: nu woningen aan Carmenlaan
Lees ook:Politiek verrast door kappen metrolijn naar Westwijk
Lees ook:Metrolijn naar Amstelveen onzeker
Lees ook:Politiek moet in 2012 beslissen over Amstelveenlijn

13 reacties op “SP voert actie op markt tegen metrolijn

  1. Ronald Pino

    Het zal mij benieuwen hoeveel eerlijke SP’ers voor deze eerlijke zaak onder hun eigen naam hun mening hier durven te geven.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Truitje SiP

    ‘de partij van de trekschuit’ zo heet volgens de Volkskrant van vandaag de SP. Veel ov valt er dus niet te regelen voor Duyx.

      /   Beantwoorden  / 
  3. frank bikker

    Voor elke politieke partij in Amstelveen.
    -
    Wat hebben de plannen omtrent de Wajong en WSW voor de gevolgen voor de mensen in Amstelveen die daar van afhankelijk zijn? Een concreet gevolg graag?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Truitje SiP

    @frank bikker Wie heeft jou tot God van Amstelveen.blog aangesteld. Een concreet antwoord en gauw een beetje.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Als je het zo wil zien! Prima toch, het is wel voor deze groep van zeer groot belang, anonieme reageerder. De SP en anderen brullen toch altijd hun engagement met de minder bedeelden uit. Nu kunnen ze dat doen.

        /   Beantwoorden  / 
  5. anti

    anti is tegen het doortrekken van de noordzuidlijn naar Amstelveen in de vorm zoals hierboven beschreven.

      /   Beantwoorden  / 
  6. rob nijkamp

    Verloren tijd en de bevolking opzadelen met onzinnige informatie. Ik heb al eerder (gratis) advies gegeven waar je met de bezwaren moet zijn. En dat is niet gemeente Amsterdam en/of Amstelveen. Maar ga zo door met bühnepolitiek Nog een aantal jaren en klaar met politiek geld krijgen, want het verdienen van staat gelijk aan inhoudelijk zinnige dingen doen en dat is dit niet. De burgers krijgen zo wel steeds te zien waarop is gestemd en wat dit heeft voortgebracht. Slaap rustig verder.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ronald Pino

    Beste Rob heb je specifiek gerichte kritiek of spreek je je in het algemeen uit? De SP geeft nooit info maar probeert ontevredenheid met de stand van zaken op te rakelen. (google Drs. M. Duyx; SP; OV; OR; Waanzin; tante Truus)

      /   Beantwoorden  / 
  8. rob nijkamp

    @ Ronald, soms zo blij dat ik geen drs. ben of een eigen blog heb. Het is niet moeilijk, kees het artikel , onderwerp, betrokken partij en evt. beoogd doel: Als je actie voert is het de bedoeling dat dit tot iets zal leiden (doel). De mogelijke metrolijn (onderwerp) en de organiserende instantie (betrokken partij).
    Als er een doel is of wordt beoogd dan maakt een actie voorafgaand toegankelijker als dit wordt benoemd. Er is/kan geen doel zijn, want je bent geen partij. Het onderwerp is gesprek op andere tafels dan de genoemde gemeenteraden. De aanwezigheid bij de andere tafels door betrokken partijen is het actie/bezwaartraject. Dat je wilt weten wat de burgers vinden van de voorgestelde invulling metrolijn is wel aardig, maar vaak al besloten, jaren geleden. Dus is het buhnepolitiek, roepen over een onderwerp, zonder enige inhoudelijke deskundigheid en aansluitend zonder iets met de respons te doen of weten te doen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Ronald Pino

    “Ronald, soms zo blij dat ik geen drs. ben of een eigen blog heb.”
    Je moet wel bij voortduring erg gelukkig zijn Rob Nijkamp. Maar ik als drs. en met blog http://www.ronaldpino.blogspot.com zie geen logica in :”Als er een doel is of wordt beoogd dan maakt een actie voorafgaand toegankelijker als dit wordt benoemd. Er is/kan geen doel zijn, want je bent geen partij. Het onderwerp is gesprek op andere tafels dan de genoemde gemeenteraden. De aanwezigheid bij de andere tafels door betrokken partijen is het actie/bezwaartraject”

      /   Beantwoorden  / 
  10. anti

    @av2010, het is ook lastig hier nog een logica in te zien.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Wipneus

    de SP is altijd TEGEN, echter met concrete oplossingen komen ze ook niet.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Ronald Pino

    @Wipneus. getverderrie we zijn het eens. Laten we maar stellen dat ieder van ons het met zichzelf eens is dat de SP NOOIT met een zinnig voorstel komt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.