Bot krijgt jubileumboek Elsenhove

Peter Bot

Peter Bot

Ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van Speelboerderij Elsenhove hebben voorzitter Annemieke Brouwer van de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) en beheerder Ruud Oosterhof van de boerderij dinsdag het eerste nummer van een jubileumgeschrift aan wethouder Peter Bot (Burgerbelangen) overhandigd. Het is een zogenoemd cahier van de VHA.

Volgens Oosterhof daarmee eigenlijk de evenementen rond het jubileum.

Brouwer noemde Elsenhove een geweldige plek voor kinderen om kennis te maken met boerderijdieren en in de speeltuin te ravotten.

Peter Bot herinnerde zich er nog met zijn kinderen te zijn geweest en constateerde dat eigenlijk geen leerling van een basisschool er niet is geweest voor natuur- en milieueducatie.

Volgens Brouwer is VHA blij met de uitgave aan het jubileum een bijdrage te hebben geleverd. Het cahier kwam tot stand in samenwerking met de gemeente en medewerking van de stichting Vrienden van Elsenhove. Talrijke mensen leverden foto’s. Zij sprak de hoop uit dat Elsenhove nog heel lang voor de kinderen in dienst zal blijven. Persoonlijk herinnerde zij zich, evenals haar kleinzoon Gijs, het varken ‘tante Corrie’, een enorme vreetzak, die ook het eten van andere varkens op at en derhalve na verloop van tijd werd getransformeerd tot speklappen. Maar intussen noemen zij en haar familie alle varkens ‘tante Corrie’.

 

Lees ook:Lezing over ‘levend erfgoed’ bij VHA
Lees ook:‘Care for the trees’
Lees ook:Elsenhove 40 jaar in 2016
Lees ook:Rondje Elsenhove voor droge voeten
Lees ook:Roofvogeldemonstratie op Elsenhove

Eén reactie op “Bot krijgt jubileumboek Elsenhove

  1. Frank

    Ik wil ons beeld “Het varken” weer terug zien op ons Stadshart. Op Elzenhove kunnen ze echte varkens zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.