‘Care for the trees’

Foto: Gemeente Amsterdam

Foto: Gemeente Amsterdam

Met het planten van drie bomen en talrijke vaste planten bij speelboerderij Elsenhove startte woensdagmorgen voor Amstelveen de 59ste landelijke Boomfeestdag. Dat werk nam het Green Team van de Internationale School of Amsterdam (ISA) voor zijn rekening. Officieel zou eigenlijk wethouder Peter Bot van Natuur- en Milieu Educatie (Burgerbelangen) voor het startschot zorgen, maar die was ziek. Zijn toespraak werd derhalve in het Engels (voertaal van ISA) voorgelezen door de ambtelijke teamleider op dat gebied Ruud Oosterhof.

Het ontwerp voor de nieuwe tuin bij Elsenhove was gemaakt door Michel Lommerse, hovenier in opleiding op het Wellant College te Aalsmeer, waar een wedstrijd daartoe was uitgeschreven. Hij baseerde zijn ontwerp op tuinen in de 17e en 18e eeuw op boerderijen langs de Amstel. En dan was er het door Marco Emmerig van Tune4U geschreven en door de kinderen gezongen bomenlied ‘Please, please, please! Care for the trees’. Emmerig houdt zich bezig met het schrijven en instuderen van popsongs voor scholieren en leiden van workshops daarover. Tijdens zo’n workshop op de ISA was ook dat lied ontstaan, vertelde hij.

Landelijk werden op Boomplantdag 200.000 bomen geplant. Voor Elsenhove koos Lommerse voor een amberboom en twee koningslinden bij de ingang, die voor een statige entree gaan zorgen. De vaste planten zullen in de zomer zorgen voor een weelde aan kleuren, wist de ontwerper, die meende een bij een boerderij passend concept te hebben gemaakt. Uit de heemparken zijn koningsvarens naar Elsenhove overgebracht.

De start van de Amstelveense boomplantdag valt in het jubileumjaar van Elsenhove, vertelde Oosterhof. En in zowel het lied als de toespraak werd gezegd dat groen voor energie en vitamine C zorgt. ‘Trees can help to clean the air’, werd gezongen. De mens heeft bomen en planten nodig om te overleden, benadrukte Oosterhof. En dat geldt ook voor dieren, variërend van insecten tot de grootst denkbare. Waarmee hij de relatie tussen de speelboerderij en de planten legde. Voorafgaand aan het zingen liet Emmerig nog het koor nog even stemoefeningen doen. En daarna kon het planten dus beginnen…

 

Lees ook:Boomplantdag start in Nes a.d. Amstel
Lees ook:Poppenkast Stromboli op Elsenhove
Lees ook:Afgebrande veenschuur herbouwd op speelboerderij
Lees ook:Lezing over ‘levend erfgoed’ bij VHA
Lees ook:Bot krijgt jubileumboek Elsenhove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.