Lezing over ‘levend erfgoed’ bij VHA

Logo-Vereniging-Historisch-AmstelveenNa het huishoudelijke deel van de algemene ledenvergadering van de Vereniging Historisch Amstelveen op donderdag 21 april (19.30 uur) volgt de lezing door lezing ‘Levend Cultureel Erfgoed’ door Ruud Oosterhof. Vergadering en lezing worden gehouden in het gebouw van de VHA aan Orion 19A.

De lezing gaat over in Noord-Holland gefokte bijzondere rassen dieren, variërend van zwartbonte koeien voor de melk tot blauwe kippen (wit vlees) voor de Joodse inwoners en krombekeenden voor eieren, waarvan Verkade zijn beschuiten maakte.

Op speelboerderij Elsenhove worden 28 oorspronkelijk Nederlandse rassen gehouden. Oosterhof os bestuurslid van stichting Zeldzame Huisdierrassen en teamleider van Elsenhove. Hij laat zien at hetdoel van die rassen was en hoe zij bij duurzame ladbouw, natuurbeheer, sport en recreatie kunnen worden ingezet.

Over het in 2016 veertig jaar bestaande Elsenhove heeft de vereniging overigens in samenwerking met de gemeente een zogenoemd ‘cahier’ uit over onder meer de geschiedenis en transformatie van de voormalige boerderij en die van de Middelpolder.

 

Lees ook:Bot krijgt jubileumboek Elsenhove
Lees ook:‘Care for the trees’
Lees ook:Poppenkast Stromboli op Elsenhove
Lees ook:Burgemeester bij gevederde rovers
Lees ook:Rondje Elsenhove voor droge voeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.