Burgemeester Open nieuw schoolcomplex ‘De Linde’

_PG45086“Dit is een mooie school geworden”, constateerde burgemeester Mirjam van ’t Veld maandagmorgen. En ze liet de leerlingen op het speelplein van het nieuwe complex De Linde aan de Lindenlaan haar stelling schreeuwend bevestigen. In het nieuwe onderwijsgebouw is de Tweede Montessorischool en wordt later ook nog de vrije school Parcival ondergebracht. Ook is er buitenschoolse opvang van KinderRijk.

Er is geprobeerd de twee scholen tot een ultieme samenwerking te brengen, maar dat is niet helemaal gelukt. “Het zijn twee aparte werelden”, vertelde directeur Yolanda Steenruggen van de Montessorischool. Ook de aankleding, kleurstelling en inrichting van de respectieve behuizingen in het pand verschillen van elkaar. Parcival verhuist er later heen. Beide scholen waren aan de overzijde van de straat gehuisvest.

Voor het eerst kreeg de Montessorischool een geheel nieuw pand, meldde de directeur. “Dit gebouw heeft een heel hoge wow-factor”, hield zij de kinderen voor. Die zongen, ter gelegenheid van de opening, een lied, waarna de burgemeester met de op een kussen door leerlingen aangedragen schaar het lint doorknipte om de kinderen springend over een verhoging de school te laten innemen.

De negen groepen bevatten ongeveer 240 leerlingen. Leren en spelen gaan er heel plezierig worden antwoordden de leerlingen oorverdovend op de vraag van de burgemeester.

 

 

Lees ook:Feestelijke opening De Linde
Lees ook:Aantal leerlingen op Amstelveense scholen groeit
Lees ook:Boomfeestdag muzikaal van start
Lees ook:Bouw nieuwe 1e Montessorischool gestart
Lees ook:Lions planten bollen met schoolkinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.