Aantal leerlingen op Amstelveense scholen groeit

Herbert Raat

Het aantal leerlingen op de Amstelveense scholen blijft naar verwachting stijgen. Om die stroom op te vangen zijn verschillende bouwplannen in de maak of in uitvoering. Dat schrijft onderwijswethouder Herbert Raat aan de gemeenteraad. In Amstelveen Noord betreffen de plannen de Michel de Ruyterschool, de Eerste Montessorischool en Palet Noord. Bij de kadernota, met daarin de contouren voor de volgende begroting, komt Raat met de financiële consequenties op tafel. In Westwijk gaat uitvoering van nieuwe huisvestingsplannen naar verwachting langer duren. Nieuwe panden voor Roelof Venemaschool en Eerste Montessorischool worden in 2014 opgeleverd. De bouw van Palet Noord is gestart en het gebouw wordt begin volgend jaar opgeleverd. Ook de bouw van Triangel en Karel Eijckmanschool zal naar verwachting in 2014 klaar zijn.Volgend jaar komt de nieuwbouw van het Amstelveen College gereed. De bouw van een nieuwe Piet Heinschool start in 2014. Voor de bouw van de vrije school Parcival en de Tweede Montessorischool (aan de Hortensialaan) is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De oplevering wordt pas in 2015 verwacht.

Lees ook:Nieuwbouw Palet Noord kan starten
Lees ook:Vijftig woningen op plaats van Amstelveen College Tulpenburg
Lees ook:Protestactie Montessorischool lijkt ruggesteun voor wethouder
Lees ook:Gemeente geeft € 278 duizend voor projecten scholen
Lees ook:De Jong: ‘VVD draait en volgt nu BBA in visie op huisvesting scholen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.