Lions planten bollen met schoolkinderen

logoDe Lions Club Amstelveen de Amstel gaat samen met leerlingen van de Vrije School Parcival en Montessorischool De Linde (beide aan de Lindelaan 336/334) 2500 bloembollen planten. Dat gebeurt woensdag van 11.25 tot 12.00 uur. De bollen zijn aangeboden aan de gemeente en wethouder Peter Bot van Wijkbeheer (Burgerbelangen) doet om 11.30 uur ook mee, samen met bestuursleden van de Lionsclub en leerlingen van de groepen 7 en 8 dus.

Het planten maakt deel uit van de actie Het Vergeten Kind.

Beide scholen hebben in 2015-2016 hun nieuwe onderkomen aan de Lindelaan in gebruik genomen. Na het planten van de 2500 bloembollen, worden er zo’n 10.000 krokussen machinaal in het gras geplant.

Lionsafdeling de Amstel heeft 2500 bloembollen ingekocht die ze samen met kinderen een mooie plek wil geven in het gemeentegroen van Amstelveen en door kinderen laten planten. Met deze actie steunt Lions in Nederland “het vergeten kind”. Een landelijke actie van de Lions.

Stichting Het Vergeten Kind wil ruim 30.000 kinderen in Nederland die mishandeld, misbruikt, verstoten of gevlucht zijn een kindvriendelijke omgeving geven. Een warme plek zonder zorgen en met passende activiteiten. Een plek waar gelachen kan worden zoals het hoort. Zie ook www.hetvergetenkind.nl

 

Lees ook:‘Vergeten kinderen’ naar de schouwburg
Lees ook:Boomplantdag start in Nes a.d. Amstel
Lees ook:‘Op vieten en fiets naar school’
Lees ook:Ruim 800 pakken koffie door DE-actie Lions
Lees ook:En dan is er koffie (voor Voedselbank)

4 reacties op “Lions planten bollen met schoolkinderen

  1. Rotary-vriendje

    Goed je handen wassen meneer Ellermeijer, na zulk één zware arbeid in de koude grond. Weer een prachtige bijdrage aan de samenleving van de socialisten van de Leeuwenclub.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      @ rv Beetje flauwe reactie, rv.. Als een 1 of ander wijkcomité dezelfde actie had gedaan had je het wel leuk gevonden. Het is als SP’er ook mijn club niet, maar op zichzelf vind ik het wel sympathiek.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rotary-vriendje

        Ik zal niet ontkennen moeite te hebben met dit soort clubjes. Maar wat ik principieel onaangenaam vind is dat, als zou ik dat willen, niet mijn bijdrage kan leveren door ook lid te worden van die club. Dat mag dan flauw zijn, maar ik vind het gewoon een verwerpelijk principe dat die club er op na houdt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Frank

          Hoe kun je dan eigenlijk lid worden? Anders gaan wij ons toch gewoon opgeven!

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.