Nieuw lesmateriaal Natuur & Milieu

Bot_200[1]Maandag 18 mei startte voor het schooljaar 2015-2016 de inschrijving voor lesmateriaal op het gebied van natuur- en milieueducatie (NME). Dat is een afdeling van de gemeente. Leerkrachten van basisscholen en pedagogisch medewerkers van buitenschoolse opvangcentra (BSO) kunnen inschrijven op een aanbod lesmaterialen en -kisten, natuurlessen en duurzaamheidsprojecten.

Volgens wethouder Peter Bot van Natuur- en Milieueducatie staat de zorg voor natuur en milieu sterk in de belangstelling. “NME zorgt voor kennis en inzicht in natuur en milieu en kan een basis leggen voor een natuur- en milieubewuste levensstijl. Jong geleerd is oud gedaan”, denkt hij.

Het aanbod voor scholen is uitgebreid met nieuwe pakketten, zoals leskisten Groene Energie, Dieren van A naar Beter (hoe houden wij bij nieuwbouw rekening met de aanwezige dieren) en Natuur is een feest (een kist met informatie over buitenactiviteiten).

Er zijn ook duurzaamheidsprojecten ontwikkeld zoals ‘Plek onder de zon’, lessen over de mogelijkheden van zonne-energie en themaworkshops met gastdocenten over bijvoorbeeld LED-verlichting. Voor het buitenschoolse opvang zijn vijf workshops Zwerfafval ontwikkeld met daaraan gekoppeld een schoonmaakactie.

 

Scholen en BSO’s kunnen zich tot en met  12 juni 2015 inschrijven via www.natuurmilieuweb.nl. De door basisscholen en buitenschoolse opvang gekozen materialen worden gratis afgeleverd en weer opgehaald. Voor bijna elke inschrijving wordt een reserveringsvergoeding gevraagd. Met die inkomsten wordt de kwaliteit van de NME-producten op peil gehouden.

 

Regionale samenwerking

In de regio Amstelland-Meerlanden wordt door de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn op het gebied van milieu en duurzaamheid samengewerkt. De coördinatie van het lokale NME-aanbod is in handen van NME Amstelveen.

Lees ook:Weer materiaal aanvragen voor natuureducatie
Lees ook:Nieuwe lessen over milieu: ‘Waar ga je heen, Drol?’
Lees ook:Lesaanbod natuur- en milieueducatie voor nieuw schooljaar
Lees ook:Nieuw aanbod lessen natuureducatie voor basisscholen
Lees ook:Nieuwe lessen milieu en natuur voor kleuters

Eén reactie op “Nieuw lesmateriaal Natuur & Milieu

  1. gerben

    Fijn bericht. Compliment voor de wethouder NME.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.