Nieuwe lessen milieu en natuur voor kleuters

“Jip de mus op de Kinderboerderij” heet de nieuwe les in natuur- en milieueducatie (NME) voor kleuters op speelboerderij Elsenhove. Wethouder Hellendall geeft donderdag (21 september) om 10.00 uur het startsein. Het is de eerste van een reeks nieuwe NME-lessen. Ze zijn zo opgezet dat leerkrachten ze met hulp van ouders zelfstandig kunnen geven.

Het verhaal van Jip de mus wordt vóór het bezoek aan de kinderboerderij op school voorgelezen. Op de kinderboerderij wordt daarna de emotionele band tussen de kinderen en dieren versterkt, volgens de gemeente. Voor de jongste kleuters ligt de nadruk op het aanraken en knuffelen van de dieren. Voor oudere kleuters is een dierenpad met opdrachten ontwikkeld, gebaseerd op het verhaal..

Wethouder Hellendall vervangt zijn zwangere collega Tan. De les is ontwikkeld door Maya Roozen, een bekende in de wereld van het natuuronderwijs. Uit recent onderzoek in opdracht van Stichting Veldwerk blijkt dat natuur- en milieueducatie vooral op jonge leeftijd zin heeft.

Lees ook:Nieuw lesmateriaal Natuur & Milieu
Lees ook:‘Kleuters in het Wild’ in het bos
Lees ook:Nieuwe website regionale natuur- en milieu-eduatie
Lees ook:Burgemeester neemt jeugdbeleid Tan over – meeste taken naar Groot
Lees ook:‘Voortbestaan Elsenhove staat niet ter discussie’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.