Weer materiaal aanvragen voor natuureducatie

nme-amstelland-meerlanden[1]Scholen en Buitenschoolse Opvang (BSO) kunnen van 21 mei af zich inschrijven voor het aanbod van natuur- en milieueducatie (NME) in de regio, voor het volgende schooljaar. Voor BSO is dat een noviteit.  Leerkrachten van alle basisscholen in Amstelland – Meerlanden kunnen bij NME terecht voor een aantrekkelijk aanbod op maat van leskisten, lessen en projecten. Voor de medewerkers van de BSO zijn er ideeënmappen en natuurkisten. Het doel van NME is vooral jongeren bewust te maken van de waarde van de natuur en het milieu nu en later.

Ook dit jaar is er voor het basisonderwijs naast bestaand ook nieuw aanbod, zoals een pannenkoekkist, een smaakleskist en een biodiversiteitsspel. Voor het eerst is er ook aanbod voor de BSO. Van 21 mei t/m 14 juni 2013 kan men zich inschrijven via de regionale website www.natuurmilieuweb.nl.  Om de keuze voor scholen en BSO nog gemakkelijker te maken, is het aanbod ook op overzichtelijke posters gezet. Die zijn eind april per post aan de scholen en de BSO toegestuurd.

De gekozen materialen worden bij de aanvragers afgeleverd en na de uitleenperiode weer opgehaald. Voor iedere inschrijving wordt een reserveringsvergoeding gevraagd. In de regio Amstelland-Meerlanden wordt op het gebied van milieu samengewerkt. De coördinatie van het NME-aanbod is in handen van NME Amstelveen, onderdeel van de Gemeente Amstelveen.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Nieuw aanbod lessen natuureducatie voor basisscholen
Lees ook:Nieuwe lessen over milieu: ‘Waar ga je heen, Drol?’
Lees ook:Nieuw lesmateriaal Natuur & Milieu
Lees ook:Nascholing natuureducatie voor leerkrachten
Lees ook:Lesaanbod natuur- en milieueducatie voor nieuw schooljaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.