Nóg een informatieavond voor nieuwe school

schoolofunderstanding_logo_variantDe School of Understanding, die volgend schooljaar start in Amstelveen, houdt een derde informatieavond op 18 mei. Volgens de directie gebeurt dat wegens de grote belangstelling voor de op een geheel eigen filosofie steunende basisschool, die van kinderen echte wereldburgers zegt te maken.

De gemeente biedt voor huisvesting ervan accommodatie aan Pandora aan. Daar is ook Panta Rhei gevestigd, waar de derde informatieavond (20.00 uur) wordt gehouden.  Geïnteresseerde ouders kunnen er meer te weten komen over het onderwijs en de filosofie van dit nieuwe schoolconcept.

Het onderwijs gaat er volgens de initiatiefnemers veel verder dan de beheersing van basisvaardigheden. De bestuursleden van de SoU melden samen meer dan 100 jaar aan onderwijs- en bestuurservaring te hebben.

Voorzitter Klaas Degen: “De reguliere basisscholen werken al ruim een eeuw op dezelfde manier, maar de wereld verandert razendsnel om ons heen en deze tijd vraagt dan ook om een ander soort onderwijs. Met onze school laten we het onderwijs weer aansluiten aan de maatschappelijke behoeften en wensen van ouders en kinderen.”

 

In het concept gaat het om het antwoord op de vraag: Wie word je? De focus ligt daarmee niet meer op: Wat weet je? Volgens de kennelijk gloednieuwe onderwijsfilosofie leren kinderen er zelfbewust door in het leven te staan en gestimuleerd ove3r zichzelf en anderen na te denken, daadkracht te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen.

“De kinderen ontdekken er de kracht van optimistisch zijn. Hoe die helpt om uitdagingen aan te gaan, door te zetten bij tegenslag en het beste uit henzelf te halen”, meldt de school, waar het onderwijs in twee tyalen (Nederlands en Engels) wordt gegeven. Naast de groepslessen krijgt elke leerling een individueel (digitaal) lesprogramma.
In een klassikaal systeem kan men niet het beste uit de leerling halen, denkt Degen. “Onze leerlingen werken met een gepersonaliseerde leerlijn die aansluit op hun individuele behoeften en talenten. Zo kan elk kind op zijn eigen niveau werken en wordt het niet gehinderd door het tempo van de klas. Wij kunnen de ontwikkeling van iedere leerling zo op de voet volgen.”

De SoU zegt een totaalpakket te bieden: onderwijs, ontwikkeling en opvang. De geïntegreerde opvang is een wezenlijk onderdeel van de school. Volgens Degen lopen opvang en onderwijs zo vloeiend in elkaar over dat er voor kinderen geen onderscheid zal zijn. Datzelfde zou voor de overgang van de crèche naar het onderwijs. Want er komt een doorgaande leerlijn van 0 naar 13 jaar. Verder worden de schooltijden heel flexibel, zodat ouders – binnen de wettelijke mogelijkheden – keuzevrijheid krijgen bij het bepalen van vakanties.


Lees ook:School of Understanding gestart
Lees ook:Gemeente al 3 jaar betrokken bij SoU
Lees ook:Open dag School of Understanding Amstelveen
Lees ook:Zwerfafval convenant School of Understanding
Lees ook:Naschoolse kinderopvang in Amstelveen hoger dan landelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.