Zwerfafval convenant School of Understanding

School of UnderstandingIn een convenant dat wethouder Peter Bot van Wijkbeheer (BBA) en directeur Klaas Degen van de nieuwe School of Understanding donderdag tekenden, is onder meer afgesproken dat scholieren maandelijks zwerfafval gaan verwijderen uit de directe omgeving van de school. De overeenkomst geldt voor dit schooljaar. Media waren uiteraard weer niet uitgenodigd, want de gemeentelijke filters, zogenoemde communicatie-adviseurs, regelen liefst zelf wat er uit het raadhuis naar buitenkomt.

Na De Schakel en De Westwijzer is het de derde Amstelveense basisschool die zo’n zwerfafvalconvenant sluit. De gemeente levert de benodigde afvalknijpers, handschoenen en veiligheidshesjes en de school krijgt een stimuleringsbijdrage van 500 euro voor het maandelijks schoonmaken van de omgeving.

Steeds meer mensen, ook jonge kinderen, zijn daar volgens Bot mee bezig, zegt hij in een achteraf gestuurd persbericht. “Dat vind ik een goede ontwikkeling, want het onderhouden van onze omgeving is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ik hoop dat meer basisscholen zich bij ons melden voor zo’n aanpak.”

Doel van het convenant is volgens de gemeente dat scholieren zich bewust worden van de kwaliteit van de directe schoolomgeving en hun rol daarin. Ze kunnen elkaar erop aanspreken als ze zien dat er afval op straat wordt gegooid..

Klaas Degen: “Onze school besteedt veel aandacht aan de levenshouding van kinderen. Zij dragen als onderdeel van een gemeenschap verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag. Verantwoordelijkheid voor leefomgeving is een meerjarenproject in ons onderwijs. Dit initiatief past daar uitstekend in.”

 

 

Lees ook:School of Understanding gestart
Lees ook:Afspraak Bot met school over zwerfafval
Lees ook:Nóg een informatieavond voor nieuwe school
Lees ook:Overeenkomst brede school getekend
Lees ook:Leerlingen Palet-Zuid reinigen omgeving

4 reacties op “Zwerfafval convenant School of Understanding

  1. frank bikker

    Johan, hoeveel communicatie-adviseurs heeft de gemeente in dienst, hoeveel fte is dat en hoeveel kosten die mensen zo ongeveer?

      /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

    Bedankt, ben zeer benieuwd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. CeeBee

      Ik ook.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.