A’veen College onder (zonne) dak

acDe actie ‘Samen Solar met Amstelveen College ‘ van de gelijknamige scholengemeenschap aan de Sportlaan lijkt een succes. De school wil nu het aantal te verkopen zonnepanelen verdubbelen. De feestelijke afsluiting van de actie, met een ‘duurzame markt’ en dansavond, is op 30 maart.

Samen Solar met Amstelveen College ‘ is een crowdfunding campagne. De school werkt er in samen met Zonnepanelendelen.nl en Sungevity. Op 15 december 2014 begon de actie en op 4 februari 2015 is het 800ste en laatste zonnedeel verkocht. Onder de investeerders is ook een leerling van het Amstelveen College, die er zijn spaarpot voor omkeerde.

“Op het Amstelveen College komen nu 284 panelen. Het zou mooi zijn nog eenzelfde aantal op daken in de buurt te zien,” zegt Ton Out, Manager van de VWO onderbouw en initiatief nemer van de actie. Nog tot 24 maart 2015 kunnen alle inwoners van Amstelveen via de school een compleet zonnesysteem tegen een sterk gereduceerd tarief aanschaffen.

Iedereen kan op http://www.sungevity.nl/amstelveen vrijblijvend een zonne-advies aanvragen en profiteren van €20,- korting per zonnepaneel. Bij meer dan 30 deelnemers verdubbelt Sungevity, aanbieder van zonnepanelen, de korting naar €40 per paneel. De extra inkomsten die hieruit voor de school beschikbaar komen, worden besteed aan de verdere verduurzaming van het onderwijs.

Open Dak

Ouders, alumni en buren hebben tot nu toe 25 zonnepanelen voor eigen daken besteld. Er lopen momenteel nog 20 aanvragen. De eerste installatie vindt plaats op 28 februari. Sungevity organiseert dit als een Open Dak, waar iedereen kan komen kijken hoe een installatie van zonnepanelen in zijn werk gaat. Voor gedetailleerde informatie over tijdstip en plaats: zie http://www.sungevity.nl/amstelveen. Al zijn zonnedelen op het Amstelveen College zelf uitverkocht, Zonnepanelendelen heeft nog legio vergelijkbare projecten, zoals ZonneWIJde Breda. Ook daar profiteren investeerders van rendementen van 4% tot 6% en er zijn zonnedelen voor elk budget

Met het opwekken van eigen schone, zonnestroom bereikt de school het hoogste energielabel: A++. Ok dat wordt gevierd met het afsluitingsfeest.

 

Gemeente                              De crowdfundingcampagne wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente, in de verwachting dat na deze pilot ook andere scholen, instellingen en verenigingen gebruik zullen maken van het ontwikkelde model. De gemeente kreeg er subsidie voor van de Stadsregio Amsterdam.

Lees ook:Actie zonnepanelen AC vliegend gestart
Lees ook:AC: Actie crowdfunding voor zonnepanelen
Lees ook:Zonnedak AC compleet: 284 panelen
Lees ook:D66: ‘Half miljoen voor zonnepanelen’
Lees ook:Subsidie groen dak nu veel soepeler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.