Zonnedak AC compleet: 284 panelen

 

Sven Pluut van Zonnepanelendelen en Ton Out van AC tonen plaquette met de namen van de deelnemers aan de actie.

Sven Pluut van Zonnepanelendelen en Ton Out van AC tonen plaquette met de namen van de deelnemers aan de actie.

Het zonnedak op het Amstelveen College (AC)  is compleet. Dezer dagen werd geestelijk de opening ervan gevierd. Na een crowdfunding- campagne schitteren nu 284 zonnepanelen op de school. Acht maanden na de start van de actie wekt de school nu zelf duurzame energie op.

Wethouder Peter Bot van Duurzaamheid was er blij mee. Als eerste school in Amstelveen kan het AC het A++ label voor energiezuinige gebouwen aanvragen. Ook het inbedden van duurzaamheid in het lesprogramma waardeert Bot.”Fantastisch dat het Amstelveen College het thema duurzaamheid tussen de oren van haar leerlingen wil krijgen”, zei hij.  “Zo wordt van leerlingen echte duurzaamheidsambassadeurs voor de toekomst gemaakt. ”.

De wethouder nodigde de school uit duurzaamheidspartner van de gemeente Amstelveen te worden. Die werkt namelijk samen met een aantal partners aan een duurzaamheidsagenda voor de stad onder het motto: ‘Amstelveen, daar krijg je energie van’.

Crowdfundingscampagne

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, startte het Amstelveen College met de unieke crowdfundingcampagne om het schooldak vol te leggen met zonnepanelen. Ouders, docenten en andere betrokkenen werden aangemoedigd mee te investeren in de panelen op het dak van de school, of zelf over te stappen op zonnestroom. Dat gebeurde in samenwerking met Sungevity en Zonnepanelendelen.nl. Ook werd de opbrengst van de jaarlijkse sponsoractie van het Amstelveen College ingezet voor de aanschaf van zonnepanelen.

Lees ook:AC: Actie crowdfunding voor zonnepanelen
Lees ook:A’veen College onder (zonne) dak
Lees ook:Expositie duurzame energie in raadhuis
Lees ook:Actie zonnepanelen AC vliegend gestart
Lees ook:Energiezuinige ‘brede’ Roel Venema school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.