Raat zet ‘leerplicht docent’ in zonnetje

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp de Dag van de Leerplicht zette wethouder Herbert Raat (VVD) donderdag Younes El Haddar in het zonnetje. Hij werkt op het MBO College Amstelland als docent en zorgcoördinator en is één van de met  verzuimregistratie en afhandeling belaste medewerkers.  Younes vertelde hoe de school met verzuimers in gesprek gaat en op een positieve manier stimuleert naar school te komen.  

Zodat de studie met goed resultaat afgerond kan worden. Er wordt nauw samengewerkt met de gemeentelijke leerplichtambtenaren.

‘De Dag van de Leerplicht’ is er om er de aandacht op te vestigen dat kinderen en jongeren in Nederland het recht hebben om naar school te gaan. Dat vindt ook het college van B&W belangrijk, zei Raat. “Zodat jongeren zich ontwikkelen en bouwen aan een goede toekomst. Met een startkwalificatie of afgeronde studie heb je meer kansen op de arbeidsmarkt”.

Volgens de huidige leerplichtwet moeten kinderen en jongeren verplicht naar school vanaf hun 5e tot en met het schooljaar waarin ze 16 worden. Na die zogenoemde volledige leerplicht geldt de kwalificatieplicht. “Die houdt in dat alle jongeren tot hun 18e verjaardag onderwijs moeten volgen, tenzij ze een startkwalificatie hebben: een havo-, vwo- of MBO2-diploma. Daarmee hebben ze volgens de gemeente een betere kans op de arbeidsmarkt.

 

 

Lees ook:CDA en VVD juichen integratie leerplicht in jongerenbeleid toe
Lees ook:Gemeente onderzoekt schoolverzuim bij ROC
Lees ook:Raat wil leerplicht integreren in jongerenwerk
Lees ook:In het zonnetje wegens strijd tegen schoolverzuim
Lees ook:Actie om jongeren opleiding te laten afmaken

Eén reactie op “Raat zet ‘leerplicht docent’ in zonnetje

  1. frank bikker

    Zorg dan ook dat ze diploma’s behalen waar ze wat mee kunnen in de maatschappij. Met dit soort startkwalificaties kan men niets en je hebt nu eenmaal genoeg mensen die niet houden van leren, dus specialiceer eerder.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.