Deel VU verhuisd naar campus Uilenstede

“Welkom terug,” zei burgemeester Jan van Zanen tegen de vertegenwoordigers van de Vrije Universiteit (VU). Samen met voorzitter Smits van het college van bestuur en de directeur van studentenhuisvester DUWO opende hij woensdag (24 september) officieel een gerestaureerd pand bij Uilenstede waarin een deel van het VU-personeel werkt. Dat sluit aan bij de visie van gemeente, universiteit en DUWO Uilenstede tot een echte studentencampus te herstructureren. Daarvoor gaat de komende jaren Uilenstede op de schop. Behalve het college van bestuur zijn ook het bureau bestuurszaken, het onderwijscentrum VU en enkele ondersteunende diensten nu op Amstelveens grondgebied gehuisvest.

 

De burgemeester herinnerde er aan dat de VU ooit al eerder in Amstelveen, het voormalige Nieuwer-Amstel gehuisvest was, namelijk voor de annexatie van een groot deel van de gemeente door Amsterdam. Volgens Van Zanen moet Uilenstede gaan bruisen en duidelijk onderdeel worden van Amstelveen als studentenstad.

De wooneenheden worden grotendeels gesloopt en herbouwd tot zelfstandige appartementen. Dat is ook nodig in verband met de vele buitenlandse studenten en docenten die naar de VU komen, die sterk internationaliseert. De campus moet, zei Smit, een locatie worden met groen, ontspanning en ontmoeting. Er komen woningen, een Hogeschool, bedrijven, restaurants, café’s en culturele en sportvoorzieningen. De BU is de snelst groeiende universiteit en heeft daarom plannen voor  nieuwbouw aan de Zuidas. Maar om op korte termijn ruimte voor onderwijs en onderzoek te scheppen is nu een deel van het personeel verhuisd naar Amstelveen. De gemeente wil Uilenstede in de richting van een campus ontwikkelen.

  

Lees ook:Uilenstede wordt ´open´ campus met VU
Lees ook:Aantrekkelijker studentencampus Uilenstede geopend
Lees ook:Internationale inschrijfdag Uilenstede: 600 studenten
Lees ook:Uilenstede zoek tegelwijsheden
Lees ook:Eerste nieuwe woningen Uilenstede opgeleverd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.