Aantrekkelijker studentencampus Uilenstede geopend

getimageMet het wegvegen van het laatste bouwzand en de onthulling van een plaquette is donderdag (12 mei) de vernieuwde studentencampus Uilenstede officieel geopend. Burgemeester Mirjam van ’t Veld kreeg voor de de feestelijke veegklus hulp van Tjeerd Talsma en Jos Nijhuis van de raad van toezicht Stichting Leefomgeving Schiphol, lid van het college van bestuur van de VU Marjolein Jansen, wethouder Laurens Ivens van Amsterdam en directeur Jan Benschop van studentenhuisvester DUWO.

In Uilenstede wonen 3400 studenten. Volgens de burgemeester is het de grootste studentencampus van Noord-Europa. De rigoureuze aanpak van de buitenruimte is mede mogelijk gemaakt door de subsidie van 5 miljoen euro van de Stichting Leefomgeving Schiphol. Vandaar dus de aanwezigheid van Talsma en Nijhuis. Ook DUWO, de Vrije Universiteit Amsterdam en de gemeente Amstelveen droegen bij aan het aantrekkelijker inrichten van de leefomgeving in Uilenstede.

De laatste 2,5 jaar heeft de buitenruimte van campus Uilenstede een metamorfose ondergaan. Het inrichtingsplan is in samenspraak met bewoners gemaakt door Buro Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten. De campus kreeg een duidelijke hoofdroute dwars naar de studentenwoningen en faciliteiten. Drie fraaie entreepleinen en multifunctionele ‘Uilenstedemeubels’ geven de campus een heel eigen gezicht. Bewoners kunnen het nieuwe kunstgrasveld voor verschillende sporten gebruiken en BBQ’en aan het water. Ook zijn goede stallingsplaatsen voor fietsen gemaakt en is het parkeren van auto’s naar de randen van de campus verplaatst. Nood- en hulpdiensten kunnen de campus nu beter bereiken. In het centrum ligt een nieuw groot en open plein, waaromheen het café, de supermarkt en andere voorzieningen liggen. Tenslotte is er in het hart van de campus een waterpartij met recreatiesteiger aangelegd.

 

 

 

 

Lees ook:Uilenstede zoek tegelwijsheden
Lees ook:Prijs voor ‘tegelwijsheid’ op campus Uilenstede
Lees ook:Uilenstede moet ‘levendig’ worden
Lees ook:Miljoenen vergende aanpak buitenruimte Uilenstede gestart
Lees ook:Gemeente krijgt vijf miljoen voor opknapbeurt Schiphol

Eén reactie op “Aantrekkelijker studentencampus Uilenstede geopend

  1. PeterPC

    Dat betekent dat die GL eeuwige student Axel nog langer wacht met het afmaken van zijn cursussen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.