MKB prijs voor duurzaamheid

We hebben er weer een nieuwe prijs voor duurzaamheid bij. Deze keer speciaal voor MKB ondernemers. De gemeenten  Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder Amstel en Uithoorn (Amstelland regio) introduceren de Duurzaam MKB Award. Want Verantwoord Ondernemen (MVO) of Duurzaam Ondernemen is nu eenmaal een uithangbord dat bedrijven blijkbaar niet meer kunnen missen, zodat tal van organisaties zijn opgetuigd om hen te helpen bij het kweken van het bijbehorende imago. Natuurlijk doen ook gemeenten daaraan mee. In dit geval met een oprijs voor MKB ondernemers die een bijzondere prestatie verrichten op het gebied van duurzaamheid.

Zoals het zoeken naar ‘milieuvriendelijke alternatieven, verhoging van het welzijn van de werknemers, werkgelegenheid bieden aan mensen met een beperking, bevorderen van eerlijke handel of het verduurzamen van productketens’.   En ja hoor, er is ook weer een lokaal netwerk voor. In het netwerk Duurzaamheidspartners Amstelveen, delen 29 bedrijven en organisaties ‘kennis en ervaring’ op het gebied van duurzaamheid. En die prijs is een mooi onderwerp om over te praten. De winnaar van de prijs krijgt een door Guus Voermans ontworpen trofee en 1000 euro. Aan de winnaar wordt verder erkenning op duurzaamheidgebied. Een positief bedrijfsimago en ‘positieve’ aandacht in de lokale en regionale media beloofd. Blijkbaar zorgt de gemeente er voor dat die media naar ‘positieve’ berichtgeving worden gemanipuleerd. Nou ja, dat kan in elk geval in de door de gemeente aangeboden advertentieruimte in het Amstelveens Weekblad. En op 13 september krijgt de Amstelveense winnaar een podium op het ‘Milleniumdome’.

Alle bedrijven die zich voor de strijd aanmelden worden beoordeeld op basis van het aanmeldformulier én hun website (of andere externe communicatie uitingen). Per gemeente worden de zes hoogst scorende bedrijven uitgenodigd voor de lokale voorronde, waar zij zich presenteren voor een panel van deskundigen, waarna één bedrijf genomineerd wordt voor de finale. Na publiciteit in het Amstelveens Weekblad mag het publiek stemmen op een van de vijf finalisten. Tijdens de finale op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, beoordeelt ook een jury de finalisten. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt. De publieksstemming en de beoordeling van de jury tellen beide voor 50 %.

Ondernemers kunnen zich tot 1 september aanmelden voor de Duurzaam MKB Award via www.mvoprijs.nl  (kiezen voor Amstelland). Voorwaarden zijn dat het bedrijf activiteiten ontplooit in Amstelveen, daar zijn hoofdkantoor heeft en maximaal 250 werknemers in loondienst. Het bedrijf moet ook een winstoogmerk hebben. Meer weten?  Mailen naar: [email protected].

Lees ook:Kragtwijk Catering wint voorronde duurzaam Award
Lees ook:Kragtwijk Catering wint regionaal MKB Duurzaam Award
Lees ook:ChristenUnie: Voorrang aanbesteding lokaal bedrijf
Lees ook:Wedstrijd om prijs voor duurzaam bedrijf
Lees ook:Finale popprijs op 4 mei in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.